Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaOTVORENA IZLOŽBA "25 NA KVADRAT" Stoljeće makarskog slikarstva za 25 godina Galerije...

OTVORENA IZLOŽBA “25 NA KVADRAT” Stoljeće makarskog slikarstva za 25 godina Galerije Gojak

Gradska galerija Antuna Gojaka sinoć je otvaranjem prigodne izložbe obilježila punih četvrt stoljeća rada u našem gradu. Nazvana „25 na kvadrat“, izložba donosi 25 odabranih djela makarskih autora iz galerijskog fundusa obuhvaćajući čitavo stoljeće likovne umjetnosti u našem gradu.

Zbog situacije u kojoj se svi nalazimo, većina posjetitelja jučer se uredno pojavila s maskama, a otvorenje je održano u dvorištu galerije gdje su okupljene pozdravili zamjenik makarskog gradonačelnika Dražen Nemčić te ravnatelj Gradske galerije Antuna Gojaka Josip Karamatić.

-Nije neko vrijeme za slavlje, ali je vrijeme da se ovih 25 godina rada galerije ipak dostojno obilježi – kazao je ravnatelj Josip Karamatić u uvodu, dodavši da je sama izložba podijeljena na pet cjelina, od kojih je svaka naglašena s jednom godinom i djelom karakterističnim za to razdoblje. – Naglasio bih i da ova izložba ima i jednu svoju dodatnu priču, a to je da ona na neki način obilježava i stoljeće makarskog slikarstva jer najstarija izložena slika nastala je još u doba 1. Svjetskog rata, između 1915.i 1916.godine – istaknuo je Karamatić.

Tako su na zidovima galerije istaknuta djela Biance Invernizzi, Josipa Botterija, Ljube Videke, Antuna Gojaka, Josipa Baškovića, Olivera Tihija, Matka Šimića, Jakova Leška, Igora Dragičevića,Ive Mozare, Klementa šimića, Iris Matviko Skender, Ant Grčića, Sanje Srzić, Gorana Novovića, Edite Brtan, Ane Polić Pavlinović, Vice Glibota, Ivane Glibota te Martine Gulan.Izložbu je otvorio Dražen Nemčić, a posjetitelji Gradske galerije Antuna Gojaka moći će je razgledati u iduća dva mjeseca.
O.F. / foto MD

- Oglas -