Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaMAKARSKAOTVOREN VRTIĆ MASLINA Paunović: Hvala tri osobe koje su živjele vrtić

OTVOREN VRTIĆ MASLINA Paunović: Hvala tri osobe koje su živjele vrtić

Danas je, uz svečani protokol i domjenak, otvoren Dječji vrtić Maslina koji će od idućeg tjedna pohađati makarski mališani. Ravnateljica Marina Šprajc rekla je da joj je iznimno zadovoljstvo svjedočiti otvaranju novog objekta koji će primiti 145 djece u 11 obrazovnih skupina, 20 odgojitelja, četiri člana stručnog tima i 11 djelatnika pomoćnog osoblja.

– Uključivanje tolikog broja djece daje nadu da je to početak stvaranja suvremenih i gradu neophodnih sadržaja, poručila je Šprajc.

Gradonačelnik Zoran Paunović kazao je kako se Makarska ovim pridružuje samo nekolicini gradova u Hrvatskoj koji upisuju svu djecu s liste čekanja.

– Zasluga je to mnogih ljudi koji su radili na ovom projektu, ali i svih nas građana Makarske. Cijela ova investicija koja iznosi više od 20 milijuna kuna financirana je iz sredstava grada Makarska, bez novca iz EU fondova, bez državnih i bez županijskih sredstava, isključivo iz gradskog proračuna, i mi građani Makarske moramo biti ponosni na to, rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako mora izraziti jedno “veliko hvala” tri osobe koje su malo više živjele vrtić zadnjih godinu dana.

– Zahvaljujem se Marini Šprajc, ravnateljici, osobi neupitne stručnosti, nevjerojatnog znanja, nepresušne energije i gigantske ljubavi, ljubavi prema svoj djeci. Marina, ti si jedna nevjerojatna osoba i zaista osjećam duboku naklonost i zahvalnost što si tu među nama, počeo je svoje iskazivanje zahvalnosti gradonačelnik dodajući kako je u samo godinu dana ostavila neizbrisiv trag u našem gradu.

Drugi na redu bio je Neven Vranješ, zaposlenik Grada angažiran na vođenju ovog projekta.

– Veliko hvala i Nevenu Vranješu, momku koji je vodio ovaj projekt, momku koji je s izgradnjom vrtića išao na spavanje, dizao se ujutro, vjerojatno da je često noću mislio na vrtić, nije oka mogao sklopiti, vjerojatno misleći na mnogobrojne probleme koji su pratili izgradnju ovog važnog objekta. Nevene, ovim projektom gurnuo sam ga u vatru, svjestan sam toga, stoički si izdržao, dovukao projekt do kraja, bravo i hvala ti. Sad se naspavaj, uživaj s obitelji, nakon Nove godine čekaju nas novi još veći izazovi, rekao je gradonačelnik.

Treća zahvala s govornice išla je prema Neveni Čović, bivšoj predsjednici Upravnog vijeća dječjeg vrtića.

– Jedno veliko hvala osobi koja je prihvatila biti predsjednicom Upravnog vijeća u vrijeme kad smo najavili promjene, a svaka promjena je teška, svaka promjena nailazi na velike otpore, s maksimalnom profesionalnošću. Sa svojim britkim jezikom čestom bržim od njenog izuzetnog uma Nevena je sve to držala pod kontrolom, Nevena hvala ti od srca, završio je svoj nadahnuti govor Paunović.

– Ulaganje u predškolski odgoj naš je forte od samog početka, imamo velike planove, čeka nas još jako posla, osobno smatram da odgajateljice imaju jedan od najvažnijim poslova na svijetu. Vaš utjecaj na djecu u ovim formativnim godinama je presudan, kakva će nam djeca biti u nešto starijoj dobi ovisi o vama, naravno i o roditeljima i kućnom odgoju, ali mislim da ste vi taj korektiv koji stvara bolje i tolerantnije društvo, rekao je dodajući kako se nada da će vrtić biti poligon za stvaranje novih, malih genijalaca.

Okupljenima se obratio i Igor Stanišić kao predstavnik Splitsko-dalmatinske županije koji je čestitao svima koji su radili na ovom projektu i građanima Makarske.

– Kad pitate mlade obitelji zbog čega iseljavaju, jedna od prva tri razloga je nemogućnost upisa djece u vrtić, rekao je Stanišić dodajući kako ne treba zaboraviti ni Paunovićeve prethodnike.

Nakon govora i nastupa mališana iz skupine Pčelice i Zvjezdice dječjeg vrtića Maslačak, klape Fjoret i Gradske glazbe Makarska, kao i blagoslova objekta od strane don Mislava Šaškora, župnika Kraljice mira, svečano je otvoren vrtić Maslina. Vrpcu je, uz asistenciju mališana, prerezao gradonačelnik Zoran Paunović, a potom je uslijedila zakuska u novootvorenom objektu koji je oduševio svojim interijerom.

Ivona Ćirak /foto O.Franić

- Oglas -