Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaOtvoren Svjetski kup rukometnih veterana, Omiš i Makarska domaćini

Otvoren Svjetski kup rukometnih veterana, Omiš i Makarska domaćini

U Omišu je sinoć svečano otvoren šesti po redu Svjetski kup rukometnih veterana koji je ove godine oborio sve rekorde u broju sudionika. Čak 2500 rukometnih zaljubljenika s četiri kontinenta natjecat će se za trofeje Svjetskog kupa, a zbog velikog interesa za sudjelovanjem natjecanje se održava u dva grada, Omišu i Makarskoj.

– Ove godine smo probili rekord, čak smo morali stopirati prijave nekoliko ranije mjeseci, toliki je interes bio. Brojke rastu iz godine u godinu – kazao je u ime organizatora Mario Čaljkušić, tvorac ovog rukometnog čuda i najavio još veće brojke sljedeće godine. Prijave za 2024. godinu već su počele i već je puno prijavljenih ekipa.

Prve utakmice šestog izdanja odigrane su već tijekom jučerašnjeg dana, a samo otvaranje upriličeno je sinoć u dvorani Sportskog centra Ribnjak u Omišu. U veseloj i rasplesanoj atmosferi najveseliji su bili brojni Indijci, vrhunac atmosfere dogodio se u trenutku kada je posebnu nagradu organizatora dobio njihov sunarodnjak Jimmy Joy koji je preko cijele desne ruke istetovirao unikatni trofej Svjetskog kupa i za sada je najveća atrakcija turnira. U popunjenoj dvorani Ribnjak program otvaranja vodila je Mirta Šurjak, a sve ja završilo vatrometom na opće oduševljenje prisutnih.

Slijedi borba na terenu za trofeje u ukupno sedam kategorija, četiri muške i tri ženske, a svečanost zatvaranja i prigodna zabava su u subotu navečer.
MD/ foto Masters Handball World Cup

- Oglas -