Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAOsam učenika iz Srednje škole fra A.K.Miošića pozvano na državna natjecanja, najjači...

Osam učenika iz Srednje škole fra A.K.Miošića pozvano na državna natjecanja, najjači u matematici

Učenici Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića i ove su godine ostvarili dobre rezultate na županijskim natjecanjima, a njih osam ide na državna natjecanja. Po brojnosti, najjači su u matematici – iz tog je predmeta izvrsne rezultate ostvarilo čak troje učenika koji će braniti boje škole na državnom natjecanju. To su Marko Glučina (2.A) koji je osvojio 1. mjesto, Ante Biličić (3.A) koji se plasirao na 1. mjesto i Nedjeljko Buljubašić (3.A) koji je osvojio 2. mjesto. Mentorica svim ovim učenicima bila je prof. Željka Tulić.

Nedjeljko Buljubašić pozvan je i na državno natjecanje iz fizike, a njegov mentor bio je prof. Ivan Jerković.

Učenici ove škole ostvarili su izvrstan uspjeh i na županijskom natjecanju iz kemije. Kristijan Bradarić Šljujo (1. A ) osvojio je 1. mjesto, a Petra Đurić (4.A ) 2. mjesto. Mentorica je prof. Željka Puljić.

Učenik Antonio Bušelić (4.e) ostvario je izvrstan uspjeh na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika, osvojivši 3. mjesto, a mentorica je prof. Meri Nogalo.

Učenik Toni Lalić (3. A) ostvario je izvrstan uspjeh (2. mjesto) na županijskom natjecanju iz informatike te je pozvan na državno natjecanje, a mentorica mu je bila prof. Zrinka Delić.

Valja spomenuti da je na regionalnom natjecanju Worldskills Croatia, koje se održalo u Dubrovniku 14.03. 2024. godine, učenik Marin Raos (4.e) iz discipline Poslovanje recepcije hotela (prof. Sylva Gojak) dijeli 1. mjesto s jos jednom učenicom te je pozvan na državno natjecanje Worldskills Croatia koje će se održati u Zagrebu u svibnju.

I.Ćirak /foto M.D.

- Oglas -