Utorak, 25 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDogađanjaORGANIZIRAN PRIJEVOZ IZ MAKARSKE I NATRAG Posjetite Magic Time Vinyl Festival kod...

ORGANIZIRAN PRIJEVOZ IZ MAKARSKE I NATRAG Posjetite Magic Time Vinyl Festival kod Imotskog

Jedan od zanimljivijih događaja koji se odvija u našem susjedstvu je četvrto izdanje Magic Time Vinyl Festivala, koji će se održati 26., 27. i 28. srpnja, na predjelu Perinuša pored Imotskog. Festival se već nakon tri godine etablirao kao poseban i originalan – vrte se isključivo gramofonske ploče, i to većinom onih starijih izdanja. Ne održavaju se koncerti niti se pušta glazba u digitalnom obliku. Festival se održava u prirodi, uz rijeku Vrljiku.
Ploče će se puštati s dvije bine istovremeno – Glavna bina nazvana je LONGPLAY i tu očekujemo udarni program, pretežito glazba za ples i sjećanje na stare hitove. Mala bina nazvana je SINGL – tu će se omogućiti DJ-ima da vrte isključivo po svome ukusu, što znači dublje zaranjanje u svijet vinyla za izbirljivije posjetitelje.

U sklopu festivala će se sva tri dana održati i sajam ploča. Do sada se prijavilo šest prodavača ploča koji će imati svoj štand te dvije izdavačke kuće – Zdenko Franjić i njegov kultni „Slušaj najglasnije” i PDV Records iz Zagreba. U ponudi će biti ploča od 10 kn pa do onih vrijednih i raritetnih za zagrižene kolekcionare kao i novih izdanja.Što se tiče glazbenog programa sve tri večeri će se žanrovski razlikovati. U petak glavna zvijezda će biti Davor Gobac iz Psihomodo Pop koji će puštati ploče koje su utjecali na njegov glazbeni izričaj. Večer je nazvana „Natrag u garažu”.

U subotu glavna zvijezda je Davorin Bogović, jedan od osnivača i prvi pjevač Prljavog Kazališta. Podrazumijeva se da ta večer nosi ime „Mi plešemo”. Treća večer, nedjelja, posvećena je najslavnijem glazbenom festivalu – Woodstocku koji ove godine slavi 50 godina (održao se od 15. do 18. kolovoza 1969. god.), pa će cijela večer biti ispunjena isključivo glazbom iz tog vremena.
Nastupit će više od 20 DJ-a i ljubitelja ploča. DJ Woo-D iz Ljubljane, DJ MacGregor i Groove Playaz iz Zagreba, DJ Brka iz Osijeka, Zoran Spajić iz Makarske tek su neka imena koja će razveseliti i rasplesati posjetitelje. Ploče će se puštati već tijekom dana, pa sve do duboko u noć (festival naime traje do 3 sata ujutro) tako da nas očekuje pravi glazbeni maraton svih mogućih stilova.

R.I.

AUTOBUS SVAKE VEČERI U 21 SAT POLAZI S GRADSKOG SPORTSKOG CENTRA
Za posjetitelje iz Makarske organizirana je autobusna linija iz Makarske do festivala i natrag. Autobus kreće u 21 sat s autobusnog stajališta Gradski športski centra (kod parka). Povratak je u 3 sata ujutro kada završi festivalska večer.
Svakako vam preporučujemo da iskoristite ovu mogućnost zbog sigurnosti i kako bi mogli bezbrižno uživati u festivalu.

Kako bi bili u toku pratite njihovu facebook stranicu

- Oglas -