Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAOptuženi za razbojništva u Makarskoj, Splitu i Marini

Optuženi za razbojništva u Makarskoj, Splitu i Marini

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu optužilo je dvojicu muškaraca i jednu ženu za razbojništva koja su se u ljeto ove i prošle godine dogodila u Makarskoj, Splitu i Marini, doznaje se u odvjetništvu.

Prvom optužnicom tužiteljstvo tereti 20-godišnjak da je 10. srpnja oko pet sati ujutro na rivi u Makarskoj, u dogovoru sa za sada nepoznatim muškarcem, potrčao za muškarcem i natjerao ga da skoči u more.

Potom je uz prijetnje od njega tražio novac pa mu je ovaj doplivavši do obale iz novčanika dao oko 1400 kuna. Drugi je muškarac potom zatražio da mu preda mobiltel što oštećenik nije učinio pravdajući se da mu je ispao negdje u moru.

Druga pak optužnica tereti 25-godišnjaka i 33-godišnjakinju kojoj se na teret stavlja da se 30. kolovoza 2019. u Splitu sastala s oštećenikom u jednom kafiću i prvookrivljenika potom obavijestila da njihova žrtva kod sebe ima veću količinu novaca. Kada je taj muškarac izlazio iz kafića zaskočio ga je 25-godišnjak i nekoliko ga puta udario šakom u glavu. Iako je pao na tlo muškarac nije ispuštao torbicu pa mu je optuženik nije uspio uzeti.

Razbojnik je potom pobjegao, ostavivši ozlijeđenog muškarca na tlu, nakon čega mu je prišla 33-godišnjakinja i odvezla ga liječniku govoreći mu da ih ne prijavi, navodi se u optužnici.

Krajem kolovoza 2019. 33-godišnjakinja je drugu žrtva pronašla u Marini. S njim se našla u automobilu, a kada je izašla van to je, po sumnjama tužiteljstva, 25-godišnjaku i još jednom nepoznatom razbojniku bio znak da muškarca izvuku na cestu. Nakon što su ga izudarali rukama i nogama uzeli su mu torbicu u kojoj je bio mobitel, kartice zdravstvenog i dopunskog osiguranja te 20 tisuća kuna.
Hina /foto M.D.

- Oglas -