Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaOpet gori kod Muća, angažirano 60 vatrogasca i četiri protupožarna zrakoplova

Opet gori kod Muća, angažirano 60 vatrogasca i četiri protupožarna zrakoplova

Požar na predjelu Ramljana, u blizini Muća, koji je lokaliziran u sinoć, ponovno se aktivirao u petak popodne pa 60 vatrogasaca s 20 vozila čine sve da zaustave širenje vatre koja je dosad zahvatila oko 40 hektara borove šume i niskog raslinja, doznaje se od zapovjednika DVD-a Muća Bože Delića.

“Situacija na terenu nije dobra jer se radi o teško pristupačnom području pa su se u gašenje vatre iz zraka uključila i dva kanadera i dva air-tractora”, rekao je Delić za Hinu.

Po njegovim riječima, vatrena stihija trenutačno ne prijeti kućama za razliku od jučer, kad im se vatra u jednom trenutku bila približila, ali su je gasitelji uspjeli zaustaviti.

Zračne snage su kod Muća jučer bile s pet protupožarnih zrakoplova koji su izbacili više od 300 tona vode i ostvarili oko 16 sati naleta, priopćilo je danas Ministarstvo obrane.

Splitska je policija danas podnijela kaznenu prijavu protiv muškarca osumnjičenog da je prilikom spaljivanja građevinskog otpada prouzročio taj veliki požar.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone 15. lipnja do 9. srpnja zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju pet požara, četiri u Splitsko-dalmatinskoj županiji i jednog u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
Ukupno su ostvarile oko 35 sata naleta, pri čemu je izbačeno oko 1400 tona vode.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za požare tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran četiri puta, priopćilo je Ministarstvo obrane.
Hina / foto Pixabay

- Oglas -