Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOOPERACIJA "ORMAR" Policija: Nema tragova provale i ništa nije otuđeno

OPERACIJA “ORMAR” Policija: Nema tragova provale i ništa nije otuđeno

Policijska uprava Splitsko dalmatinska, točnije, Služba za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću, izvijestila nas je da nije utvrđeno postojanje elemenata kaznenog djela vezano za navodnu provalu u Ured za urbanizam Grada Makarska o čemu je jučer na svojoj Fb stranici pisao sam gradonačelnik Zoran Paunović. Podsjetimo da je Paunović napisao kako je provaljeno u ormar u kojemu se čuva konačni prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana.

– Jučer, 27. prosinca 2022.godine, zatražen je dolazak policije u službene prostorije grada radi sumnje da je u jednom od ureda izvršena provala u ormar. Naime, dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je policija pozvana jer je korisnica ureda posumnjala na provalu obzirom da joj je uočila problem s bravom radi čega je teže otvarala ormar.

Policijski službenici su obavili potrebne razgovore, obavljen je pregled mjesta događaja. Na ormaru nisu uočeni tragovi provale, brava na ormaru se mogla zaključati i otključati bez poteškoća. Tijekom boravka u službenim prostorijama, policijskim službenicima nitko nije prijavio da je iz predmetnog ormara bilo što otuđeno, naveli su iz policije.

Nadalje ističu da, s obzirom da nije utvrđeno postojanje elemenata kaznenog djela, ne postoje razlozi za poduzimanjem bilo kakvih daljnjih mjera i radnji iz nadležnosti policije.

S obzirom na navedeno, u najmanju je ruku čudno da je gradonačelnik alarmirao javnost prije nego je policija obavila očevid. U svojoj objavi, doduše, nije utvrdio da je nešto otuđeno niti naveo što je to, no istaknuo je kako očito pojedincima smeta red te kako takvi koji brinu samo o svojim partikularnim interesima ne prežu pred ovakvim kriminalnim radnjama.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -