Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaRIVIJERATučepiOpćina Tučepi kao i lani planira kupnju laptopa studentima, ali javnog poziva...

Općina Tučepi kao i lani planira kupnju laptopa studentima, ali javnog poziva – nema

U socijalnom programu općine Tučepi za 2024. godinu istaknute su stavke koje se u tekućoj godini namjeravaju utrošiti za socijalu, a ukupni iznos težak je oko 68 tisuća eura. Najviše se namjerava izdvojiti za naknade za novorođenu djecu, 18.600 eura, te sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca i studenata s 18 tisuća. Udruzi Sunce ide 17 tisuća eura, a za pružanje jednokratnih novčanih pomoći predviđa se cifra od 7600 eura.

Uz neke sitnije stavke te 400 eura za Savjetovalište Lanternu za oko su nam zapele stavke sufinanciranje kupnje računala učenicima i studentima te sufinanciranja dijela naknade troškova medicinski potpomognute oplodnje. Za laptope je predviđeno 2700 eura, a za medicinski potpomognutu oplodnju 2000 eura. Je li netko tražio sredstva za potonju stavku, ne možemo znati, no za računala sigurno nije jer nije bilo niti javnog poziva.

Nije jasno zašto je u proračun stavljena stavka i zašto su predviđena sredstva ako se nisu i potrošila. Ova stavka uvedena je 2022. godine te do sada, kako smo vidjeli na stranici Općine, nije bilo raspisivanja javnog poziva kako bi studenti i učenici mogli i dobiti novac.

Nadamo se da će se u 2024. godini ovaj iznos i konzumirati. Inače, do sada praksu sufinanciranja ili kupnje laptopa prakticira Baška Voda, a od ove godine, s pomoći od 500 eura, i Općina Brela koja je raspisala javni poziv.
I.Ćirak /foto M.D.

- Oglas -