Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERAPodgoraOpćina Podgora prva u županiji implementirala sustav iTRANSPARENTNOST

Općina Podgora prva u županiji implementirala sustav iTRANSPARENTNOST

Načelnica općine Podgora Petra Radić večeras se pohvalila jednom zanimljivom viješću.Naime, Općina Podgora prva je implementirala sustav iTRANSPARENTNOST ne samo od svih jedinica lokalne samouprave na Makarskoj rivijeri, nego su i prva općina u cijeloj županiji.

– Točnije, radi se o implementaciji sustava na našu web stranicu gdje svakog trenutka možete provjeriti na što se troši općinski novac!
Inzistiranje na potpunoj transparentnosti je osobitno važno danas kada gotovo svakodnevno svjedočimo aferama vezanima upravo za netransparentno trošenje javnoga novca – napisala je Radić na društvenim mrežama.

Tako je  klikom na link https://transparentno.podgora.otvorenaopcina.hr/isplate/sc-isplate  dostupan uvid u svaki plaćeni račun pravne, ali i privatne osobe (uz ispoštovanu zaštitu osobnih podataka), datum plaćanja, broj računa, njegov opis i iznos. Time možete vidjeti koja je sve firmu radila s Općinom te koliko su novaca dobili, na što sve troši vaš načelnik/ca i kolike su plaće u javnoj upravi – nastavila je Radić.

Navedena digitalna usluga osigurava pristup kvalitetnim i relevantnim informacijama što za općine i gradove predstavlja učinkovit mehanizam odgovornosti iz kojeg slijedi povećanje kvalitete fiskalne politike, povećanje legitimnosti vlasti i (najvažnije) jačanje povjerenja građana.

– Pored svega ovog nam je jedino žao što ćete mjesecima, a vjerojatno i par godina, većinom pratiti plaćanje dugovanja i starih računa.
Međutim, proračunska transparentnost prevenira neodgovorno djelovanje kao i zloupotrebu javnih sredstava!Ne danas, ne sutra, nego dokad god je netko ne odluči ukloniti sa stranice, a to nemojte dopustiti – poručuje načelnica Podgore.

MD/ foto MD

- Oglas -