Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERAGradacOPĆINA GRADAC: Napravili smo prvi korak pri preuzimanju vrijednih nekretnina

OPĆINA GRADAC: Napravili smo prvi korak pri preuzimanju vrijednih nekretnina

Općina Gradac je jučer kupila cca 25% (24,95%) udjela u tvrtki Gradac d.o.o od Republike Hrvatske.
– Kupili smo navedeni postotak na Javnoj dražbi ponudivši najveću cijenu za iste. Možemo slobodno reći da je ovo prvi korak ka preuzimanju nekretnina u vlasništvu tvrtke Gradac d.o.o među kojima su Društveni dom, uredi u zgradi na Vranjaku, Turist biro, Tržni centar itd.
Ovim putem pozivamo sve udjelničare na dogovor oko preuzimanja udjela kako bi te nekretnine opet oživjele u kontekstu jačanja društvenog sadržaja mjesta i kvalitetnijeg života našeg stanovništva. S ovim potezom smo spriječili eventualnu prodaju navedenih nekretnina te idemo u daljnje preuzimanje, naravno uz dogovor na dobrobit svih dionika, same Općine i njenih stanovnika. Možda nije široj javnosti poznato, Društveni ugovor kao temeljni akt tvrtke je propisao da se udjelima može trgovati (prodavati, kupovati) isključivo između udjelničara, što se jedino nije zakonski moglo odnositi na Republiku Hrvatsku i sad smo preko ovog poteza postali udjelnčari i otvoren nam je put za daljnje dogovore. Za sada toliko, bila nam je dužnost izvijestiti vas o ovom važnom koraku, međutim također molimo za strpljenje jer ovaj proces nije kratak te ćemo vas obavijestiti o daljnjim koracima, poručuju iz Općine Gradac.
Zahvalili su se pritom svim vijećnicima koji su došli na Izvanrednu sjednicu Vijeća jučer nakon poziva u roku samo jednog dana  i koji su dali ovlaštenje načelniku da sklopi ovaj Ugovor.
– Odluka je donesena jednoglasno, i to nešto govori, stoji na kraju objave.
M.D./foto M.D.
- Oglas -