Petak, 23 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOODVAJANJE DOMA ZDRAVLJA Načelnici: Naravno da smo "za", ali i dalje ne...

ODVAJANJE DOMA ZDRAVLJA Načelnici: Naravno da smo “za”, ali i dalje ne znamo koliko nula to znači i zašto ova priča ne ide poslije izbora

Jučer je, u zgradi Grada Makarska, održan sastanak s načelnicima općina na temu odvajanja Doma zdravlja Makarska, što je predstavljeno u priopćenju koje je stiglo s adrese Grada te objavljeno na gradskoj stranici, kao i stranici koja služi kao predizborna stranica kandidata Jure Brkana.

Međutim, kako su nam rekli načelnici s Makarskog primorja, nije im baš svima drago da je njihova načelna podrška hvalevrijednom projektu objavljena na predizbornoj stranici.

– Već sam bio rekao da je ovo priča za poslije izbora i mogu to ponoviti, ali nije korektno da je izvještaj sa sastanka objavljen na predizbornoj stranici. To mi nikako nije drago. Kako sam već rekao, mi smo samo tehnički načelnici, budući su za 10-ak dana izbori, tako da ovo definitivno nije vrijeme za otvaranje ovakvih projekata, kazao je Matko Burić, načelnik Općine Gradac.

– A što se tiče same inciijative, nema spora oko toga da je dobra i da ju podržavamo, kazao je Burić.

Josko Roščić, baškovoški načelnik, također ponavlja kako je to priča za poslije izbora.

– Treba nam analiza stanja, da vidimo koliko decentraliziranih sredstava ide na Županiju, a koliko se generira gubitaka. Moj zaključak je bio: tko pobijedi, u roku od mjesec-dva treba se uhvatiti ove teme. Jer ovo nije tema kojom ćemo se baviti mjesec-dva, i to prije izbora, nego barem godinu-dvije. Nije problem samo u rendgenu, na primjer, njega ćemo kupiti. Problem je s liječnicima koje treba stipendirati s većim iznosima i obvezati ugovorom da ostanu ovdje raditi, kazao je Roščić.

Po njemu je politika u svemu, pa i u koroni. Ne može ju se, kaže, izbjeći.

– Ja ne bih napravio ovo na način na koji je to napravila Makarska. Vjerujem da imaju dobre i ozbiljne namjere, samo je izvedba loša, komentirao je Roščić.

Tučepski načelnik Ante Čobrnić veli kako je i nakon sastanka ostao s dosta upitnika o cijelom projektu te kako mu se čini da nema nekih novih informacija.

– I dalje je nedorečen financijski okvir, i dalje ne znamo o koliko se tu nula radi, kako kažu u Alan Fordu. Sama ideja je dobra, svi su se načelnici o njoj vrlo pozitivno izjasnili, samo treba napraviti neki elaborat i onda govoriti o tome, jer deklarativno smo, naravno, svi “za”, rekao je Čobrnić.

– Ne ulazim u to ima li netko koristi od ove priče, vjerujem da postoje dobre namjere, ja one bih ovoj temi ovako pristupio jer unatoč svemu ja još uvijek nemam dovoljno podataka o benefitima ovoga, no načelno podržavam, kazao je Čobrnić.

Ivona Ćirak

- Oglas -