Utorak, 25 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKODRŽIVO RIBARSTVO Predavanje stručnjaka s Instituta za oceanografiju i ribarstvo

ODRŽIVO RIBARSTVO Predavanje stručnjaka s Instituta za oceanografiju i ribarstvo

U sklopu projekta SEA-stainability – obrazovanje za održivi razvoj gastronomije i ribarstva, u četvrtak 5.ožujka 2020.godine, s početkom u 12:15h će se u Turističko-ugostiteljskoj školi Split na adresi Ul.Antuna Gustava Matoša 60, održati javno predavanje na temu održivog ribarstva. Predavanje će održati Doc.dr.sc. Igor Isajlović s Instituta za oceanografiju i ribarstvo Split – donosi danas Morski.hr.

Nositelj ovog projekta je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu Galeb a partneri su osim Instituta: Turističko-ugostiteljska škola Šibenik te udruga Argonauta iz Murtera. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade republike Hrvatske kroz Švicarsko – Hrvatski program suradnje.

Opći cilj projekta SEA-stainability je doprinijeti ekonomskoj i socijalnoj koheziji na području srednje Dalmacije putem obrazovanja za održivi razvoj u sektoru ribarstva i gastronomije. U sklopu ovog projekta istog dana će u Splitu na studijskom posjetu biti učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik te će posjetiti Institut za oceanografiju i ribarstvo te lokalnu ribarnicu.

Tijekom javnog predavanja u Turističko-ugostiteljskoj školi u Splitu prisutnima će se prezentirati i obrazovni materijal razvijen u sklopu projekta SEA-stainability. Doc.dr.sc. Igor Isajlović će na interesantan način učenicima približiti temu održivog ribarstva s ciljem podizanja javne svijesti o važnosti globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda: Odgovorna potrošnja i proizvodnja te Očuvanje vodenog svijeta.

M.D.

- Oglas -