Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaFOTO: ODRŽANA DRUGA VEČER KA KULTURE U TUČEPSKIN ZASEOCIMA Publika pljeskom...

FOTO: ODRŽANA DRUGA VEČER KA KULTURE U TUČEPSKIN ZASEOCIMA Publika pljeskom na nogama odala počast Tonku Maroeviću

U zaselku Srida Sela na Moči u petak je održana druga večer ovogodišnje Ka Kulture. Na službenom meniju večeri bili su akademski pjesnik Kemal Mujičić Artnam i predstava ‘Kaučsurfing.

Antologijskog pjesnika čije su pjesme uvrštene u pet antologijskih izdanja kroz formu kratkog ležernog talk show-a predstavio je umjetnički ravnatelj kKuTz-a, Ivica Mijačika, a Mujičićevu poeziju nadahnuto je čitala Lara Lalić, kao i sam pjesnik. Nakon poetskog predjela na scenu je stupila Kazališna družina CLOU – Umag s predstavom ‘Kaučsurfing’, redateljica Nine Sabo i Valentine Lončarić koje, uz Ellu Bogadi, ujedno čine i glumačku postavu.

Mlada glumačka ekipa ispraćena je velikim pljeskom publike na nogama, no taj prizor iste se večeri zbio i na samom početku.

Naime, Mijačika, koji je nedavno preminulog akademika Tonka Maroevića dobro poznavao, svom je prijatelju odao počast s nekoliko prigodnih rečenica i anegdota sa zajedničkih druženja, nakon čega je velikom hrvatskom intelektualcu i publika uputila posljednji Adio, stoječki mu zapljeskavši.

Ovogodišnja Ka Kultura zatvara se u petak, 21. kolovoza, predstavom Milana Grgića ‘Nedaj se, Njofra!’ u izvedbi Kazališne grupe ‘Lectirum’ iz Zagreba.
M. D. /foto M. D

- Oglas -