Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaSPORTODLIČNA SEZONA MAKARSKIH BICIKLISTA Ivan Okmažić apsolutni pobjednik u Bolu

ODLIČNA SEZONA MAKARSKIH BICIKLISTA Ivan Okmažić apsolutni pobjednik u Bolu

U Bolu je održan završni biciklistički Husqvarna kup, natjecanje u  cross-country (XCO) Hrvatske,  na  kojem je Biciklistički klub Makarska ostvario značajne rezultate.

Tako  je na stazi sa startom na Zlatnom ratu  održana  utrka za Kup Hrvatske, na kojoj je Ivan Okmažić bio najbolji u kategoriji kadeta. Ivan je osvojio i posebno  priznanje za apsolutnog pobjednika- „Dva Kola oko Bola 2019.“, za najbrži krug 4,2 km s vremenom 13:12. Na stazi od 12,6 km Ivan je odvozio u vremenu 40:29, skoro 4 minuta prednosti ispred drugoplasiranog, što je potvrdilo izvrsnu  formu, bez obzira na vrstu bicikliranja.

U kategoriji juniora Luka Okmažić,  na stazi od 16,8 km odvozio je u vremenu od 1:01:21 , potvrdio svoj izuzetan plasman, iza najboljeg juniora ove godine – Stjepana Hunjka iz BK Mura avantura.

Svoju priliku u kategoriji U11/Ž iskoristila je Petra Okmažić na stazi od 2,08 km u vremenu od 8:05, što je za minutu odnosno dvije bolje od drugoplasirane i trećeplasirane. Ovim rezultatom Petra je ukupno druga u Kupu.Iva Okmažić odvozila je 4 kruga od 16,8 km za 1:53:44, ali kao jedina u svojoj kategoriji Elite/W.

– Nastupi naših vozača nastavit će se u brdskom i cestovnom biciklizmu na nekoliko utrka kojima će se  zatvoriti sezona – obavještavaju iz BK Makarska.

- Oglas -