Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTOdbojka: Uspješan dan za mlade nade Makarske

Odbojka: Uspješan dan za mlade nade Makarske

Prošli vikend odigrana su tri susreta u konkurenciji mlađih kadetkinja odbojkaške lige Splitsko-dalmatinske županije. U akciji su bile djevojčice rođene 2008. i 2009. godine, a Makarska je ostvarila sve tri pobjede.Pred odbojkašicama Makarske bio je „tromeč“ protiv Kaštelanki, koji je okončan s maksimalnim učinkom.

Djevojčice rođene 2008. odigrale su čak dvije utakmice. U dvoboju 18. kola Makarska je ugostila OK Marina Kaštela. Osmoplasirana momčad lige bila je blagi favorit u tom susretu (Makarska je pretposljednja s tek 15 osvojenih bodova), ali tako je bilo samo na papiru. Na terenu je bila jedna sasvim druga priča. Makarska je odigrala odličnu utakmicu te na kraju stigla do važne pobjede! Igračice Danijele Vujčić slavile su s tijesnih 2:1 u setovima i tako posljednjoj Župi dubrovačkoj pobjegli na osam bodova prednosti.

Osim toga, djevojčice rođene 2008. unaprijed su odigrale susret 20. kola protiv ŽOK Ribola Kaštela. Riječ je o devetoj ekipi lige koja ima tek četiri boda manje od svojih gradskih rivala (OK Marina Kaštela).

Bio je to još jedan neizvjestan susret, a konačna pobjeda ponovno je pripala Makarskoj. I ovaj put bilo je 2:1, a sva tri seta bila su iznimno napeta te su odlučena tek u završnici (25:22, 23:25, 17:15). Ta pobjeda bila je vrlo važna za igračice Makarske, koje su tako dobile još malo potrebnog samopouzdanja.

Do kraja sezone Makarska će odigrati još dvije utakmice (obje zaostale), a protivnici će joj biti Dubrovnik i Kaštel Lukšić.
Na teren su izašle i djevojčice rođene 2009., koje su, baš kao i njihove godinu dana starije kolegice, s 2:1 nadigrale Kaštelanke. Makarska se nakon 13 odigranih kola nalazi na posljednjem mjestu sa 6 osvojenih bodova. Marina Kaštela ima tek jedan bod više, ali i tri utakmice manje, stoga je teško očekivati da će Makarska uspjeti pobjeći s dna ljestvice.

Makarskoj još preostaje odigrati zaostalu utakmicu u Dubrovniku, a točan termin za sada nije poznat.
Dora Srzić / foto MD

- Oglas -