Utorak, 25 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTOdbojka: Makarska u gostima kod lidera

Odbojka: Makarska u gostima kod lidera

Druga hrvatska odbojkaška liga Jug stigla je do 7. kola, a Makarsku očekuje gostovanje u Šibeniku.

Nakon više od dva mjeseca bez natjecanja, prošli vikend započeo je proljetni dio prvenstva. Odbojkašice Makarske imale su najlakši mogući zadatak, susret protiv posljednje Novalje. Ekipa s Paga jedina je u ligi bez i osvojenog boda, a tako je ostalo i nakon utakmice u Makarskoj (3:0).

Šibenik je pak prošli tjedan išao u goste drugoj ekipi Sinja. Bio je to dvoboj dvije najbolje momčadi lige (prema situaciji na ljestvici), pa se očekivao jedan uzbudljiv i zanimljiv susret. Derbi šestog kola nije nimalo razočarao. Nakon četiri seta tri boda ostala su u Sinju, koji je tako Šibenčankama nanio prvi ovosezonski poraz. Također, Sinjanke su sada bitno smanjile svoj zaostatak za Šibenikom i trenutno imaju svega bod manje od njih.

Prvi ovosezonski dvoboj Makarske i Šibenika odigran je u drugom kolu u Krešimirovom gradu, a završio je uvjerljivim slavljem Šibenčanki. Vodeća momčad lige i ovaj je put veliki favorit, no situacija je sada ipak nešto drugačija. Naime, Šibenik je doživio pomalo neočekivani poraz u Sinju, pa se Makarskoj pruža prilika da pokuša još malo šokirati djelomično uzdrmane Šibenčanke.

Dora Srzić/foto MD/ilustracija

- Oglas -