Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTOdbojka: Makarska pobjedom krenula u nastavak prvenstva

Odbojka: Makarska pobjedom krenula u nastavak prvenstva

Nakon gotovo dvomjesečne pauze nastavljena je 2.HOL-Jug u konkurenciji odbojkašica. Ekipa Makarske proljetni dio sezone otvorila je utakmicom protiv Novalje u Makarskoj (3:0).

Naše cure su jesenski dio sezone završile na četvrtom mjestu sa šest osvojenih bodova, a susret protiv Novalje činio se kao odlična prilika za nova tri boda. Naime, Pažanke ove sezone igraju vrlo loše i trenutno su najlošija ekipa lige. Samim time postalo je jasno da bi sve osim pobjede Makarske bilo veliko iznenađenje.

Naše odbojkašice utakmici su pristupile vrlo ozbiljno, što se i vidi po končanom rezultatu. Makaranke su odigrale tri odlična seta i došle do uvjerljive pobjede (25:6, 25:18, 25:14). Posebno dominantne bile su u prvom setu, u kojem su svojim protivnicama prepustile svega šest poena. Drugi set ujedno je bio i najneizvjesniji. Makarska je otpor Novalje slomila tek pred kraj seta, dobivši ga s 25:18. Treći, au jedno i odlučujući set naše cure dobile su s uvjerljivih 25:14.

Makarska je tako došla do nova tri boda, a s obzirom da je Mladost svladala Bibinje tek nakon pet setova (kada neki meč ode u peti set, pobjednik dobiva dva boda, a jedan bod pripada čak i poraženoj ekipi), naše djevojke smanjile su bodovni zaostatak za Mladostašicama (prije ovog kola zaostajale tri, a sada zaostaju dva boda).

Za Novalju se pak ni nakon ovog kola ništa nije promijenilo, te je i dalje jedina momčad bez bodova. Sljedeće kolo igra se za vikend, a Makarsku očekuje gostovanje kod vodećih Šibenčanki.
Dora Srzić

- Oglas -