Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaOD 23. DO 28.STUDENOG Policija provodi preventivnu akciju na stanicama za tehnički...

OD 23. DO 28.STUDENOG Policija provodi preventivnu akciju na stanicama za tehnički pregled

Kao i proteklih godina, i ove godine u periodu od 23. do 28. studenoga provest će se preventivno-sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti vozila”. Akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“ provodi se u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Policijske uprave splitsko dalmatinske, pod pokroviteljstvom nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a koju provode HAK, CVH i Stanica za tehnički pregleda vozila – objavili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Cilj je isključivo preventivni i temelji se na poticanju vozača da kontroliraju ispravnost vlastitih vozila, kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.
Pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost. Napominjemo kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje tehnički pregled. Za napomenuti je da su od ove akcije izuzeta vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda tehničkog pregleda i registracije.

Potrebno je naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

M.D. / foto PU SD

- Oglas -