Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAObljetnica pogibije pripadnika PPN Kobac: Cvijeće i svijeće za hrvatske vitezove

Obljetnica pogibije pripadnika PPN Kobac: Cvijeće i svijeće za hrvatske vitezove

Gradonačelnik Zoran Paunović i zamjenica gradonačelnika Antonia Radić Brkan jutros su sudjelovali u obilježavanju obljetnice pogibije hrvatskih vitezova Markice Rose, Borisa Bandića, Tomislava Skočibušića i Stipe Ursića, pripadnika Postrojbe za posebne namjene ‘Kobac’ koji su svoje živote na oltar Domovine položili 5. srpnja 1992. na Dubrovačkom primorju.

Obilježavanje ovogodišnje obljetnice, 29. po redu, započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomeniku pripadnicima PPN ‘Kobac’ koji je u čast poginulih pripadnika postrojbe podignut u svibnju ove godine. Tradicionalno su se okupili pripadnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, obitelj, suborci i prijatelji.

Uz predstavnike Grada Makarske vijenac su položili i predstavnici obitelji i udruge PPN Kobac, a počast poginulim hrvatskim vitezovima paljenjem svijeća odali su i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

-Domovinski rat bio je jedan od rijetkih trenutka u našoj povijesti kada smo pokazali pravo zajedništvo. U tom Domovinskom ratu, u kojem su pale brojne žrtve, i četvorica naših sugrađana dali su ono najviše što su imali da bismo mi danas živjeli u slobodnoj i suverenoj Hrvatskoj koja je bila stoljetni san hrvatskog naroda. Na vama, udrugama proizašlim iz Domovinskog rata je velika odgovornost. Stoga želim apelirati na vas da ne dopustite nikome da vas uvlači u bilo kakve političke igre čiji su cilj pojedinačni, partikularni interesi. Čuvajte dostojanstvo svih poginulih branitelja i dostojanstvo Domovinskog rata, naglasio je gradonačelnik Zoran Paunović nakon polaganja vijenaca na Spomeniku pripadnicima PPN Kobac.

Vijenac s cvijećem položen je jutros i na Gradskom groblju sv. Križa u spomen na Stipu Ursića, a polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obitelj, prijatelji i subo1rci danas će odati počast i Markici Rosi u Zavojanima, Borisu Bandiću u Ružićima te Tomislavu Skočibušiću u Mesihovini.

Sveta misa za poginule pripadnike PPN ‘Kobac’ služena je u nedjelju u crkvi Kraljice mira.
Izvor: Grad Makarska
- Oglas -