Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaAKTUALNOObjavljena lista djece za upis u novi vrtić, gradonačelnik i dalje ne...

Objavljena lista djece za upis u novi vrtić, gradonačelnik i dalje ne otkriva datum otvaranja Masline

Iako je otvaranje dječjeg vrtića Maslina posljednji put bilo najavljeno za sredinu studenoga, za sada nitko ne spominje datum puštanja u rad. Naime, gradonačelnik Zoran Paunović samo nam je kazao kako će komunicirati prema svim medijima kada budu imali točan datum. O čemu to sve ovisi, nažalost ne znamo.

Zanimali smo se, naime, u korespodenciji s gradonačelnikom, je li vrtić uopće prošao tehnički pregled i je li Ured državne uprave pri Županiji dao odobrenje za upis vrtića. Gradonačelnik nam je ponovio kako će komunicirati prema svima kada budu imali više informacija.

Kada će se vrtić otvoriti, nismo uspjeli doznati ni od Marine Šprajc, ravnateljice Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce. Važno je, inače, navesti da je 11.studenoga objavljena lista djece u drugom krugu. Roditelji 50-ak mališana očekivali su da će djeca krenuti u vrtić u studenome, međutim, o tome za sada ni slova.

Informacije niti o terminu niti o okolnostima zbog kojih je sve još uvijek na čekanju nije nam znala reći ni Nevena Čović, predsjednica Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce. Čović je rekla da nema apsolutno nikakva saznanja.

Zašto je sve obavijeno velom tajni, koje su to administrativne teškoće koje je u posljednjoj Fb objavi naveo gradonačelnik, pitanja su na koja treba dati odgovor i zbog funkcioniranja ustanove i zbog samih korisnika vrtića kojima je na neki način dano jamstvo kako će Maslina sredinom studenoga otvoriti svoja vrata.

O tome da se svo vrijeme komunicira  ovako netransparentno o jednom tako važnom projektu kojemu su i bivša i sadašnja vlast tepale kako je prvi samostojeći vrtić u 40 godina, te kako su na njemu radile tri garniture vlasti, pisali smo prije dva tjedna, kada je gradonačelnik objavio fotografije interijera. Tad smo napisali kako smo još 4.listopada pitali kad je otvaranje vrtića te smo tražili anekse ugovora, no nije nam odgovoreno.

Ivona Ćirak /foto Fb Z.Paunović

- Oglas -