Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaAKTUALNOPOČINJE NOVO IZDANJE Na Malom Zmaju preko 40 momčadi iz pet zemalja

POČINJE NOVO IZDANJE Na Malom Zmaju preko 40 momčadi iz pet zemalja

U četvrtak počinje još jedno izdanje jednog od najvećih dječjih nogometnih turnira u Hrvatskoj, Malog Zmaja. Turnir će se održati od 28. rujna do 2.listopada, a na njemu će nastupiti 43 momčadi iz 5 zemalja. Za razliku od dosadašnjih izdanja na kojima su se mali nogometaši natjecali u dva uzrasta, ove godine borit će se za titulu u tri konkurencije. Oni najmlađi nastupit će u U-9, oni nešto stariji u U-11, a oni najstariji u U-13 uzrastu. Nogometaši Zmaja natjecat će se u sve tri konkurencije.

U nastavku teksta navest ćemo ždrijeb skupina u sve tri kategorije, a krenut ćemo od onih najmlađih.

Turnir mlađih početnika započinje sutra, a natjecat će se ukupno 28 ekipa podijeljenih u 7 skupina. U grupi A nalaze se Dinamo, Vukovar, Sebenico City i Jadran Luka Ploče, dok su u skupni B Zmaj, Unis Vogošća Sarajevo, Imotski i ONK Metković. Za plasman među 16 najboljih borit će se i Istra 1961, Union, Bambinosi i ŠN Herceg Sport Široki Brijeg, koji su smješteni u grupi C.

Skupinu D čine Zmaj B, Urania, Zrinjski i Neretvanac. U grupi E nalaze se Stari Aerodrom, Jadran Tučepi, Kamen Ivanbegovina i Glavice, dok su u skupini F MNK Šestine, Adriatic B, Solin i Široki Brijeg. Posljednju skupinu čine Adriatic, MNK Šestine B, Academica Sarajevo i Rudar iz Labina.

Što se tiče turnira U-11, ekipe su podijeljene u osam skupina, nakon čega slijedi nokaut faza. U skupini A nalaze se Hajduk, Stari Aerodrom, Sebenico i ONK Metković, a u skupini B nalaze se Jadran Tučepi, Osijek, Academica i Union. U skupini C smješteni su Urania, Jadran (KS), Široki Brijeg i Sporting Budva. U grupi D su Vukovar, Pelister, Zrinjski i Rudar Labin. Grupu E čine Solin, Stari Aerodrom, Bambinosi i MNK Šestine, dok su u skupini F Zmaj, Jadran Luka Ploče, Croatia Zmijavci i Međugorje. Borbu za drugi krug u skupini G vodit će Posušje, Cool, Zmaj B i AFCU, a u grupi H Unis, Istra, Adriatic i ŠN Herceg sport.

Uzbuđenja neće nedostajati ni na mlađepionirskom turniru. U konkurenciji nogometaša do 13 godina natjecat će se 25 ekipa podijeljenih u šest skupina.

Prvu skupinu predvode Hajduk, Pelister, Zrinjski, Zmaj i GOŠK Kaštela.U skupini B igrat će Dinamo, Croatia Zmijavci, Metković, Cool Skoplje i Posušje. Grupu C čine Osijek, Adriatic, Rudar i Academica, dok su u skupini D Rijeka, Jadran LP, Kamen Ivanbegovina i Bambinosi. Grupa E sastoji se od Željezničara, Vukovara, Novalje i Starog Aerodroma B, a u skupini F za prolazak dalje borit će se Stari Aerodrom, Olimpija Osijek, Domžale i Primorac Stobreč.

Nadamo se da će svi sudionici tijekom ovih par dana u Makarskoj istinski uživati.
Pripremila: Dora Srzić/foto HRNK Zmaj

- Oglas -