Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTNogomet: Zmajeve U-9 ekipe osvojile Ligu početnika Makarske rivijere i Imotske krajine

Nogomet: Zmajeve U-9 ekipe osvojile Ligu početnika Makarske rivijere i Imotske krajine

Dječaci Zmaja ostvarili su još jedan veliki uspjeh. Riječ je o U-9 ekipama, koje se natječu u Ligi početnika Makarske rivijere i Imotske krajine. Mali Zmajevci odigrali su sjajnu sezonu te su obje ekipe na kraju osvojile naslov prvaka (Zmaj i Zmaj II).

Zmaj II natječe se u ligi koja se sastoji od samo četiri klub. Osim njega, tu su još i Kamen Podbablje II, Imotski 1991 II i Mračaj II. Sustav natjecanja je četverokružan, a nakon 12 odigranih kola prvo mjesto suvereno je osvojio upravo Zmaj. Makarani tijekom ove sezone ostvarili 9 pobjeda, 2 poraza i jedan remi, a njihova odlična izdanja na kraju su ih odvela do pobjedničkog pehara.

Identičan uspjeh kao i druga ekipa makarskog kluba ostvarila je i njegova prva ekipa. Liga se sastoji od ukupno osam klubova, a Zmaj je jedini predstavnik Makarske rivijere. Ostatak društva čine klubovi iz Imotske krajine. Riječ je o Kamenu, Imotskom, Mračaju, Imotskom 1991, Mladosti iz Prološca, Vinjanima i Croatiji iz Zmijavaca. Nakon 14 odigranih kola naslov prvaka pripao je Zmaju, koji je sezonu završio s dva boda prednosti nad drugoplasiranim Kamenom.

No, to nije bila jedina titula koja je otišla u ruke Zmajevaca. Naime, prvi topnik lige je upravo njihov Vice Vlatković, koji je protivničke mreže tresao čak 46 puta. Ono što posebno intrigira je činjenica da je u svakoj utakmici postigao najmanje jedan pogodak.

Čestitke malim Zmajevcima na fenomenalnoj sezoni!
D.Srzić/ foto HRNK Zmaj

- Oglas -