Nedjelja, 21 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTNOGOMET Zmaj proljetni dio sezone otvara u Kaštelima

NOGOMET Zmaj proljetni dio sezone otvara u Kaštelima

Nakon tri mjeseca pauze, s natjecanjem nastavlja 3. NL-Jug. Nogometaši Zmaj nastavak prvenstva otvorit će gostovanjem kod GOŠK-a iz Kaštel Gomilice.
Makarani su jesenski dio sezone okončali na pretposljednjem, 15. mjestu, što daje naslutiti grčevitu borbu za ostanak u ligi. Takva situacija primorala je čelnike kluba da u zimskoj pauzi naprave veliko preslagivanje igračkog kadra, stoga je podno Biokova bilo izuzetno prometno.

Iz Zmaja je otišlo šest igrača, dok je u klub pristigla gotovo cijela jedna postava. Najviše prinova stiglo je iz inozemstva, pa ćemo tako na proljeće gledati internacionalni Zmaj.

Makarskom klubu u siječanjskom mercatu pridružili su se: Min Seo Kim (Banik), Maksim Navrotskyi (Uskok), Marin Vujčić (Montegranaro), Aderemi Ademola Junior Efunnaga (Stalybridge Celtic), Marko Brstilo (Zagora), Chima Joseph Paul Anyiam-Osigwe (Farsley), Joel Soromtochuwku Igwenvanne (Mossley AFC), Ilarion Tuhai (Augšdaugavas) i Fabjan Blažević.

Zmaj su napustili Toni Katić (Junak), Miro Kovačić (Kamen), Miloš Lakušić (Sloga P.), Stipe Tokić (Dugopolje), Josip Miloš (Zelina) i Ivan Jelić (Uskok).
Bio je to jedan od najprometnijih zimskih mercata (što se tiče Zmaja) posljednjih godina, a s obzirom na količinu promjena, jasno je da će ekipi trebati neko vrijeme da se prilagodi i uigra.

Zmaj i GOŠK svoju prvu ovosezonsku utakmicu odigrali su u prvom kolu u Makarskoj. Zanimljiv susret u kojem smo vidjeli čak četiri pogotka na kraju je završio podjelom bodova (2:2). Od tada se naravno, puno toga promijenilo, a naš Zmaj nalazi se u jako teškoj situaciji. Dapače, želi li izbjeći ispadanje, proljetni dio sezone morat će odigrati na visokoj razini.

Prvi korak ka ostanku u 3. NL-Jug je subotnji ogled s GOŠK-om. Utakmica se igra u 14:30 sati.
D.Srzić

- Oglas -