Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTNogomet: Vukovar se u Makarskoj priprema za nastavak 1.NL

Nogomet: Vukovar se u Makarskoj priprema za nastavak 1.NL

Hrvatski niželigaši još uvijek su na zimskoj pauzi, no polako ulaze u završnu fazu priprema za proljetni dio prvenstva. Većina nižih liga nastavlja se za dva tjedna, a jedna od njih je i 1.NL. Jedan od njenih sudionika, HNK Vukovar 1991, završni dio zimskih priprema odlučio je odraditi u Makarskoj!

Slavonci su u naš grad stigli prije pet dana, a smješteni su u samom srcu Makarske, hotelu Biokovo. Nogometaši Vukovara u subotu su odigrali prijateljsku utakmicu protiv Dugopolja (na stadionu hrvatskih vitezova). U tvrdoj i borbenoj utakmici Vukovarci su došli do minimalne pobjede (0:1), a strijelac jedinog pogotka na susretu bio je Awounyo. Dan kasnije trebali su igrati protiv Orkana u Dugom ratu, no redove slavonskog kluba poharala je viroza, stoga je ta utakmica odgođena (za sada nije poznato hoće li se odigrati u nekom drugom terminu ili je trajno otkazana).

Nakon tog uslijedila su dva dana treninga, a danas ih očekuje druga pripremna utakmica. Nogometaši Vukovara zaputit će se prema Parku mladeži, gdje će odmjeriti snage sa RNK Splitom. Crveni đavoli se već neko vrijeme natječu u 3.NL-Jug, pa će im utakmica protiv kluba iz gornjeg dijela ljestvice 1.NL zasigurno poslužiti kao dobar test realnih mogućnosti.

Vukovar se trenutno nalazi na četvrtom mjestu s 24 osvojena boda, no vodeći Rudeš predaleko je odmaknuo i teško da će ga netko od konkurenata (Solin, Cibalia, Vukovar i Dugopolje) uspjeti prestići. Ipak, za klub koji je prošle sezone igrao 3.HNL-Istok (Vukovar), sam plasman u gornjem ljestvice velika je stvar. Slavonci su se u posljednjih nekoliko godina znatno podigli na svim razinama te iz godine u godinu sve više i više napreduju. Uzlazna putanja nastavljena je i u aktualnoj sezoni, u kojoj im ide odlično.

Makarska je uvijek bila poželjna pripremna destinacija brojnih klubova iz Hrvatske i regije, a najnoviji primjeri (dolasci Ljubljane Slovan i Vukovara) dokaz su da naš grad i dalje privlači mnoge sportske klubove.
Dora Srzić / foto HNK Vukvoar 1991/izvor: Facebook

- Oglas -