Utorak, 25 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTNogomet: Velika pobjeda Jadrana, Tučepljani sve bliže ostanku

Nogomet: Velika pobjeda Jadrana, Tučepljani sve bliže ostanku

Nogometne sezone ulaze u završnu fazu, a svakim novim kolom borbe za vrh i ostanak sve su zanimljivije. Jedan takav dvoboj odigran je i u Sinju, gdje je Jadran došao do važne 0:2 pobjede nad Tekstilcem.

Tučepljani su uoči utakmice bili na 11. mjestu s 15 osvojenih bodova, samo dva manje od posljednjeplasiranih Vinjana. Jadranaši su kolo ranije na Slatini odigrali bez golova protiv Mračaja, pa je u Sinj doputovao s imperativom da ostane neporažen. Igrači Jurice Karabatića odigrali su odličan susret te su na kraju došli do tri velika boda.

Utakmica je odlučena tek u posljednjih desetak minuta, kada Jadran dvama pogocima rješava pitanje pobjednika. U 80. minuti Vinko Pear zabija za 0:1, a u posljednjim trenucima dvoboja Leonardo Pandža povisuje na 0:2 i potvrđuje pobjedu Jadrana. Ubrzo potom čuo se i posljednji sučev zvižduk i Jadranaši su mogli početi slaviti.

Tučepljani su ovom pobjedom preskočili Tekstilac došavši do 10. mjesta (18 osvojenih bodova). Također, vrijedi istaknuti da su bodovne razlike vrlo male, pa ih od osmog mjesta dijele svega dva boda (deveti Primorac ima 21, a osmi Mračaj 22 boda). No, kao što ih malo dijeli od napretka, nisu daleko ni od opasne zone, stoga se žele li osigurati ostanak, ne smiju ni najmanje opustiti.

Dora Srzić/ foto NK Jadran/ilustracija

- Oglas -