Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024
NaslovnicaRIVIJERABaška VodaNogomet: Urania se pojačava uoči nastavka sezone

Nogomet: Urania se pojačava uoči nastavka sezone

Proljetni dio 3.NL-Jug započet će za malo više od dva tjedna, no prijelazni rok u Hrvatskoj je još u punom zamahu. Na dovođenju pojačanja vrijedno rade i dalmatinski niželigaši, a jedan od njih je i baškovodska Urania.

U protekla dva dana Urania je predstavila čak šestoricu novih igrača. Baškovođanima su se priključili: Domagoj Franić, Fabijan Blažević, Josip Rajčić, Josip Rakić, Marin Čorić i Mikula Ivanac.

Fabijan Blažević stigao je iz juniorske momčadi Dugopolja, a ranije u karijeri igrao je i za mlađe kategorije Hajduka, Splita, Slaven Belupa i Solina. Blažević ima 18 godina i igra na poziciji centralnog napadača.

Josip Rajčić je dvadesettrogodišnji stoper koji je jesenski dio sezone proveo u redovima Zagore, vodeće momčadi 3.NL-Jug. U Unešiću je proveo čak osam godina, a prije toga nastupao je za kadete Šibenika.

Josip Rakić (24) stigao je iz RNK Splita, u čijim je redovima proveo prvi dio aktualne sezone. Lokalnim ljubiteljima nogometa poznat je i iz razdoblja dok je nosi dres Zmaja, stoga mu ovo nije prvi angažman na ovom području. Nakon odlaska iz Zmaja ovaj defenzivni veznjak nastupao je za tadašnjeg drugoligaša Opatiju.

Domagoj Franić (29, stoper) također dolazi iz RNK Splita, a u svojoj bogatoj karijeri igrao je za čitav niz hrvatskih i inozemnih klubova.
Jedno od novih lica u Baškoj Vodi je i 20-godiušnji Marin Čorić. Riječ je o dojučerašnjem veznjaku Hrvaca, momčadi koja se od ove sezone natječe u Jedinstvenoj drugoj ligi, gdje joj ide prilično dobro (trenutno drži 8. mjesto).

Posljendje Uranijino zimsko pojačanje je talentirani devetnaestogodišnjak Mikula Ivanac, koji je sve do sada čuvao vrata makarskog Zmaja (u mlađim kategorijama).

Spomenimo i da nogometaši Uranie u subotu igraju drugu prijateljsku utakmicu u pripremnom razdoblju. U onoj prvoj doživjeli su 0:2 poraz od tučepskog Jadrana, a sada im slijedi gostovanje kod Mračaja. Susret se igra u subotu, 04.02. u 14:30.
Dora Srzić/foto NK Urania

- Oglas -