Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTNogomet: Početnici Zmaja drugi na turniru u Italiji

Nogomet: Početnici Zmaja drugi na turniru u Italiji

Zmajevi početnici prošlog vikenda nastupili su na Spiagge D’Abruzzo Cupu u talijanskom Rosetu, na kojem su osvojili drugo mjesto. Uz Zmaj, na turniru je nastupio i još jedna hrvatski klub, a riječ je o Omladincu iz Vranjica. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 385 momčadi, što je najbolji pokazatelj vrijednosti ovog Zmajevog uspjeha.

Nogometaši Zmaja našli su se u skupini s Cenisiom, Sport Village Napolijem i Football Academy Aricia Romom. Prvo kolo donijelo im je ogled protiv torinske Cenisie, koju su porazili s „teniskih“ 6:2. S dobrim igrama nastavili su i u sljedećem kolima. Najprije su u svom drugom nastupu na turniru s 1:0 nadigrali Napoli u posljednjem kolu skupine s 4:0 pobijedili Football Academy Ariccia Romu.

Osvajanje prvog mjesta u skupini Zmaja je odvelo u završnu fazu turnira, a prva sljedeće stepenica bila je nastup u četvrtfinalu. Protivnik u borbi za polufinale bio mu je Solo Calcio Napoli, koji je kasnio na utakmicu. Iako je zahvaljujući tome mogao proći u polufinale bez borbe, Zmaj je odlučio čekati svoje protivnike, koji su se pojavili tek nakon 40 minuta. Dugo čekanje nije nimalo poremetilo planove Zmaja. Dapače, odigrao je odličnu utakmicu slavivši s uvjerljivih 3:0.

U polufinalu ih je čekala Academy Calcatori Roma, Dvoboj je bio izuzetno neizvjesna te su o pobjedniku morali odlučivati šesterci (nakon regularnog dijela bilo je 1:1). Izvođenje kaznenih udaraca uvijek rulet, a ovaj put sretniji i spretniji bio je Zmaj. Naši dečki slavili su s ukupno 3:2 i tako izborili nastup u velikom finalu.
Tamok ih je čekao La Ginetsra Napoli, koji se pokazao kao vrlo tvrd i neugodan protivnik. Baš kao i u polufinalu, i ovaj put došlo je do raspucavanja, no nogometaši Zmaja nisu bili precizni kao u poluzavršnici te su na kraju osvojili drugo mjesto.

Srebrna medalja veliki je uspjeh za mlade nade Zmaja, koje su pokazali da je pred njima svijetla budućnost.
S igračima Zmaja na turnir u Roseto otputovali su treneri Petar Talajić i Darko Vlatković.

Dora Srzić/ foto HRNK Zmaj

- Oglas -