Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotNOĆ MUZEJA Večeras program u Gradskom muzeju Makarska i Galeriji Gojak

NOĆ MUZEJA Večeras program u Gradskom muzeju Makarska i Galeriji Gojak

Večerašnji program nacionalne Noći muzeja donosi ponešto zanimljivo i za građane Makarske, koji će moći posjetiti Gradski muzej dok se prigodnim radionicama ovogodišnjoj manifestaciji odazvala i Gradska galerija Antuna Gojaka.

Program u makarskom muzeju traje od 18 do 22 sata, uz nužne covid potvrde i maske za disanje, a posjetitelji će moći razgledati izložbu Ratni put ZNG i 156. brigade HV Makarska – Vrgorac. Također, moći će kupiti sva muzejska izdanja po sniženim cijenama od 50%, uključujući i manji zbornik radova “Prilozi povijesti književnosti Nike Andrijaševića (1882.-1952.) i povijesti Gradca”. Zbornik je tiskan 2020., a zbog epidemioloških ograničenja nije bilo moguće okupiti goste, autore radova za predstavljanje.

Moto ovogodišnje Noći muzeja je “Između stvarnog i digitalnog”, a u skladu s tim motom u Galeriji Gojak su osmislili program pod naslovom “Stvarni krajolik, digitalni krajolici”.

U izložbenom prostoru Galerije održat će se likovna radionica “Stvarni krajolik” pod vodstvom akademske slikarice Ivane Glibote Pandžić. Polaznici će u kombiniranoj likovnoj tehnici, upotrebljavajući slikarske, crtačke i grafičke tehnike stvarati svoju sliku Biokova. Radionica je namijenjena svim uzrastima, a materijal za rad je osiguran.

Radionica se realizira u skladu s važećim epidemiološkim mjerama i preporukama.Prvi termin održavanja radionice je 18 – 19.30 , a drugi od 20 – 21.30.
MD/foto MD

- Oglas -