Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaProgram u Malakološkom muzeju u petak privukao preko 400 posjetitelja

Program u Malakološkom muzeju u petak privukao preko 400 posjetitelja

Programu Noći muzeja 2024. prvi se put pridružio i Malakološki muzej Makarska, koji je u petak otvorio vrata posjetiteljima za besplatan ulaz, te uz muzejsku zbirku ponudio izložbu učeničkih radova kao i dvije radionice, a odaziv posjetitela bio je i više nego dobar.

– Muzejsku zbirku te izložbu radova učenika osnovnih i srednjih škola Makarske rivijere posjetio je iznimno velik broj posjetitelja (iznad 400) što je premašilo sva naša očekivanja. Na zidovima stare franjevačke konobe našli su se radovi iz OŠ o. Petra Perice, OŠ Stjepana Ivičevića, OŠ Bariše Granića Meštra Baška Voda, OŠ Tučepi, OŠ Gradac (+PŠ Drvenik), OŠ Podgora, SŠ Andrije Kačića Miošića – kazali su nam organizatori.

U prostorijama Muzeja predstavljena je izložba radova osnovnih i srednjih škola makarske rivijere na temu “More i morski svijet”, dok su održane radionice “Zaroni i pronađi školjku” pod vodstvom Tine Divić za djecu osnovnoškolskog uzrasta, uz mini izložbu polaznika RinTinTina likovnih radionica, te radionica “Rekonstrukcija školjke” Ele Puharić privukle rekordan broj sudionika.
MD/foto Malakološki muzej

- Oglas -