Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaNINA KATAVIĆ PRVA ŽENA U POVIJESTI JK BIOKOVO SA CRNIM POJASOM 'Predivan...

NINA KATAVIĆ PRVA ŽENA U POVIJESTI JK BIOKOVO SA CRNIM POJASOM ‘Predivan je osjećaj biti majstor juda’

Nedjelja, 16. svibnja, bio je veliki dan za mladu Makaranku Ninu Katavić ali i za makarski sport. Naime, u Poreču je u organizaciji Hrvatskog judo saveza održano polaganje za majstorske pojaseve gdje je, pred tročlanom komisijom, Nina postala nositeljica crnog pojasa, majstor juda I. DAN. Time je na najljepši mogući način zaokružila 12 godina uspješne sportske karijere u JK Biokovo, postavši četvrti nosioc majstorskog zvanja u 50 godina povijesti kluba te prva žena kojoj je to pošlo za rukom.

–Da, pokojni Tajimir Nola, treneri Ivo Vusio i Frane Puharić i evo, sad ja. Velika je to čast i predivan osjećaj – kazala nam je Nina, priznavši kako se dojmovi iz Poreča još nisu slegnuli.Svoje prve korake u judu napravila je još kao šestogodišnja curica kad ju je otac Dado, zajedno s još desetak djece s Dugiša u malom kamionetu vozio na treninge u plažnom objektu Biokovke. Njezin trener Frane Puharić već je tada, prisjeća se Nina, primijetio kako je spretna pri padovima te kako bi se mogla razviti u izvrsnu judašicu. I nije pogriješio.

Nina je, naime vlasnica okruglih 100 medalja osvojenih na brojnim natjecanjima i turnirima koji su joj proteklih 12 godina bili na rasporedu gotovo svakog vikenda. Uvukao joj se, kaže, judo pod kožu, i zato planira i dalje ostati u njemu.–Završila sam treći razred opće gimnazije i željela bih upisati studij geodezije no sigurna sam da ću uz to pronaći i klub gdje ću moći trenirati kao studentica – kaže Nina, otkrivši nam za kraj jedan zanimljiv detalj.Naime, iako bi ona već danas rado na trening, trener Frane Puharić strogo joj je zabranio dolazak dok ne stigne naručeni crni pojas pa da svi zajedno proslave ovaj Ninin i klupski veliki uspjeh.
R.I.

- Oglas -