Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaNIKAD RASKOŠNIJE IZDANJE TRADICIONALNE MANIFESTACIJE Veliki Godinj zablistao u tradicijskom kulturnom...

NIKAD RASKOŠNIJE IZDANJE TRADICIONALNE MANIFESTACIJE Veliki Godinj zablistao u tradicijskom kulturnom ruhu

U organizaciji Javne ustanove Park prirode Biokovo, Zavičajnog društva Veliki Godinj te Centra za kulturu i baštinu grada Vrgorca u subotu je u zaseoku Veliki Godinj nedaleko od Raščana po 12. put održana manifestacija ‘Tragom tradicijske i pučke arhitekture’.

Od kasnog poslijepodneva pa sve do kasnih večernjih sati nekoliko stotina posjetitelja imalo je priliku na više lokacija uživati u bogatom tradicijskom i pučkom kulturnom programu – na jednom uglu izložba fotografija, na drugom klesari, na trećem tradicijske igre bacanje kamena s ramena i skakanje u vrećama, na četvrtom proizvodi od samoniklog divljeg bilja i bronzin u režiji Vice Bušelića, na guvnu KUD-ovi i planinarska društva. Tu impresivnu sliku začinio je na kraju večeri svojim koncertom bard dalmatinske šansone, Tedi Spalato.Vedrana Vela Puharić, koja je u sklopu manifestacije održala promociju svoje knjižice –suvenira ‘Biokovska tradicijska kužina’, aktivna je u organizaciji od prvog izdanja ove manifestacije.- Bez imalo pretjerivanja, ovo je zasigurno najbolje izdanje manifestacije koja se održava u ovom biseru ruralne arhitekture. Bilo je čarobno i bit će teško dogodine ovo nadmašiti – kazala je Vela Puharić, dodavši kako je druženje održano na blagdan sv. Jure koji se od davnina obilježavao 31. kolovoza. Manifestaciju je u popodnevnim satima posjetila i naša ekipa te vam donosimo jednu malu video reportažu uz koju prigodnu fotografiju.
R.I.

- Oglas -