Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKNIJE NEKA BAZA Već nakon par dana "uljepšan" novi outdoor displej, osjetljiv...

NIJE NEKA BAZA Već nakon par dana “uljepšan” novi outdoor displej, osjetljiv na dodir i vrijedan 70-ak tisuća kuna

Iz JU Makarska razvojna agencija Mara objavili su fotografiju novog, prošlog tjedna postavljenog, outdoor displeja osjetljivog na dodir, koji je već nakon par dana išaran. Nalazi se na Peškeri i svrha mu je educirati posjetitelje Grada Makarske i općina Makarskog primorja o prirodnoj baštini i ponudi Parka prirode Biokovo.
Kako dodaju Ovaj displej jedan je od 8 vanjskih displeja koji su prošli petak postavljeni na javne površine, a uz vanjske postavljeno je još 8 indoor displeja u hotele na Makarskom primorju.

Sve to financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu projekta čiji je nositelj Park prirode Biokovo „Novi Adrion – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo“, ukupne vrijednosti 34.183.407,30 kn.
JU MARA na predmetnom projektu je partner i nositelj aktivnosti Multimedijalno educiranje posjetitelja. Vrijednost ove aktivnosti, odnosno nabavljenih displeja je 582.266,40 kn + PDV.

“Zašto ovo pišemo? Pišemo jer smo uistinu razočarani i tužni. Europske novce nije lako dobiti, a posebno opravdati. Ovaj ekran je postavljen tek prije nekoliko dana, još nije ni u funkciji, a nekome je već poslužio za vandalizam i iskaljivanje frustracija, kao čisti odraz nekulture. Radi se o skupoj i osjetljivoj multimedijalnoj opremi, koju još uvijek nismo niti opravdali.
Teško je uistinu razumjeti ovakve radnje, te ćemo s ciljem zaštite nabavljene opreme, ali i javnih površina, ubuduće obavijestiti policiju i pokrenuti zakonske postupke protiv počinitelja” – objavili su iz MARA-e.
M.D. / foto MARA Makarska

- Oglas -