Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaLAŽLJIVI ŽIVOT ODRASLIH Netflix snima seriju prema novom romanu Elene Ferrante

LAŽLJIVI ŽIVOT ODRASLIH Netflix snima seriju prema novom romanu Elene Ferrante

Najpopularnija video streaming platforma Netflix u suradnji s talijanskom produkcijskom kućom Fandango snimit će seriju prema knjizi “Lažljivi život odraslih”, novom romanu talijanske spisateljice Elene Ferrante čiji prijevod na hrvatski uskoro objavljuje nakladnik Profil.

Ferrante, koja skriva svoj identitet iza pseudonima, časopis Time proglasio je 2016. godine jednom od 100 najutjecajnijih osoba na svijetu, a njezine su knjige prevedene na 45 jezika, ističe se u Profilovu priopćenju.

Roman “Lažljivi život odraslih” u Italiji je objavljen 7. studenog 2019., a prijevod romana bit će objavljen 1. rujna 2020. u 25 zemalja među kojima je i Hrvatska. Knjigu će u Hrvatskoj, kao i sve dosadašnje romane Elene Ferrante, objaviti izdavačka kuća Profil.

U izdanju Profila dosad su objavljeni prijevodi romana “Dani zaborava” i “Mučne ljubavi” te tetralogije koju čine romani “Genijalna prijateljica”, “Priča o novom prezimenu”, “Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju” i “Priča o izgubljenoj djevojčici”, a koja je Eleni Ferrante donijela i svjetsku slavu.

Njezini su romani samo u Hrvatskoj do sada prodani u više od 40 tisuća primjeraka te tako postali neki od najvećih hitova posljednjeg desetljeća.

Felipe Tewes, jedan od Netflixovih direktora, izjavio je da je ta kuća ponosna što su upravo oni dobili prava na to da posljednji roman slavne Elene Ferrante pretoče u seriju. “Njezine knjige inspiriraju i očaravaju ljude u Italiji i diljem svijeta. Jedva čekamo podijeliti ovu jedinstvenu priču sa svjetskom publikom”, rekao je Tewes.

Radnja posljednjeg romana Elene Ferrante snažan je prikaz tranzicije glavne junakinje Giovanne iz djetinjstva u doba adolescencije, u 90-im godinama prošlog stoljeća u Napulju.

Romani Elene Ferrante već su ranije adaptirani u uspješne filmove i serije. Fandango je jedan od producenta serije “Genijalna prijateljica” koja se prikazuje na HBO-u.

Hina / screenshot YouTube

- Oglas -