Utorak, 5 prosinca, 2023
NaslovnicaMAKARSKANEJASNI POSLOVI I ODNOSI Poduzeće Romana od Grada Makarska traži - 2,2...

NEJASNI POSLOVI I ODNOSI Poduzeće Romana od Grada Makarska traži – 2,2 milijuna kuna

Romana d.o.o. je u sudskom sporu s Gradom Makarska zbog uređenja Ulice Ivana Gorana Kovačića temeljem čega je stiglo rješenje o ovrsi, a Grad je podnio prigovor. Radi se o iznosu od dva milijuna i 180 tisuća kuna, koliko je stajala izgradnja odnosno rekonstrukcija ulice, što je navodno bila obveza Grada…

-To pokazuje da Grad s Romanom ima poprilično nejasne odnose, komentirala je, pitajući na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća o ovom predmetu vijećnica Gordana Muhtić, dodajući kako je čudno da gradonačelnik žestoko podupire Romanine projekte, imajući s druge strane sudski spor.

Gradonačelnik Jure Brkan tvrdi da nije znao za spor dok nije stiglo rješenje i dok iz Romane nisu rekli da im je bivši gradonačelnik rekao da sagrade ulicu, te da će im Grad uloženi novac refundirati. -Ja nisam znao, niti itko od nas, ali iz gradske službe se išlo na teren i gradski djelatnici tvrde da je postojao dogovor, rekao je Brkan.

Bivši gradonačelnik Tonći Bilić kaže kako su imali dogovor s Vodovodom radi izgradnje tlačnog voda u vrijednosti milijun kuna, a kao uvjet priključenja objekta. -Suludo je da ja kao gradonačelnik ili gradska uprava obećavamo investitoru “ti gradi, pa ćemo ti sve priznati”. To nije točno niti je tako bilo, a to što investitor nakon uloženog novca želi isti vratiti, to je druga stvar. Grad je u načelu dobrog gospodara pomogao investitoru da otvori svoj objekt prije četiri godine, tvrdi Bilić.

Brkan je na to rekao kako bi volio da s Romanom imaju dobre odnose.

-Ali nemamo i zato i jesmo na sudu. Ovdje se govori o usmenom dogovoru, oni napismeno ništa nemaju, zato ajmo se strpjeti i sačekati pravorijek suda, kazao je gradonačelnik.

Bivši gradonačelnik Bilić dodao je da bi tako bilo tko od investitora, pogotovo posljednje četiri godine, doći i kazati da je ima usmeni dogovor s aktualnim gradonačelnikom. -I onda bi mogao vršiti pritisak na gradsku upravu i gradonačelnika kako bi ishodio taj novac, rekao je Bilić.

Činjenica je da za ovu ulicu nije bila raspisana javna nabava, niti postoji neki pisani sporazum, pa je nejasno temeljem čega se onda ulica gradila. No neovisno o meritumu i pravoj istini oko spora oko čega se čeka pravorijek suda, očito je da odnosi s Romanom ipak nisu toliko loši kako se tvrdi budući je gradonačelnik Brkan u posljednjem slučaju izgradnje plaže dao snažnu podršku Romaninom projektu.

Ivona Ćirak /foto Romana

- Oglas -