Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaNATJEČAJ ZA RAVNATELJICU VRTIĆA Anela Židić i Snježana Ninčević: Još se mislimo

NATJEČAJ ZA RAVNATELJICU VRTIĆA Anela Židić i Snježana Ninčević: Još se mislimo

Danas je, nakon jučerašnje odluke Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce, objavljen natječaj za ravnateljicu ustanove. Podsjetimo, aktualnoj ravnateljici Aneli Židić mandat istječe 14.prosinca te se čelna osoba vrtića bira ponovno na period od četiri godine.

Vrtić je prilično vruća tema već više od dva mjeseca. Najprije je u fokusu javnosti bilo pitanje velikog broja neupisane djece, što je dobivalo i snažan politički predznak. Za to se u konačnici, međutim, nakon medijskog dvoboja između gradonačelnika Zorana Paunovića i ravnateljice Anele Židić, ipak našlo kompromisno rješenje.

Pitanje fotelje je, međutim, očito još osjetljivija tema, a da vlast očito želi raskrstiti s HDZ-ovom vladavinom i njihovim kadrovima vidjelo se i na primjeru Gradskog sportskog centra. Iz pouzdanih izvora doznajemo kako se već neko vrijeme pokušava ispitati bilo pojedinih odgojiteljica potencijalno zainteresiranih za ovo radno mjesto, međutim, čini se da ova funkcija ipak nije toliko atraktivna i da interesa nema.

Je li čelno mjesto ove ustanove primamljiva trenutnoj ravnateljici, Aneli Židić, koju je imenovala HDZ-ova vlast, upitali smo samu Židić. Čudeći se našem pitanju komentirala je kako još uvijek o tome razmišlja.

Nije tajna da je za ovu fotelju zainteresirana i bivša ravnateljica Snježana Ninčević, koju je pak imenovao SDP za mandata Tonćija Bilića.

– Još uvijek se dvoumim, kratko je kazala Ninčević.

U uvjetima se, inače, osim uvjete sukladno Zakonu o predškolskom odgoju, navodi i najmanje pet godina radnog staža u djelatnosti predškolskog odgoja. Rok za podnošenje prijava je 15 dana od objavljivanja, a o rezultatima će kandidati biti obaviješteni u roku od 45 dana od isteka roka za prijave.

Inače, obično se kao prednost ističe da je kandidat zaposlenik ustanove te da dobro poznaje unutarnje ustrojstvo i osobitosti. No zakon ne priječi natjecanje ni osobama van ustanove ukoliko zadovoljavaju uvjete natječaja.

Ivona Ćirak /foto M.D./Grad Makarska

 

 

 

 

 

- Oglas -