Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKANATJEČAJ ZA PROČELNIKA ZA FINANCIJE Ne otkriva se koliko je prijava stiglo...

NATJEČAJ ZA PROČELNIKA ZA FINANCIJE Ne otkriva se koliko je prijava stiglo ni tko je u povjerenstvu

Iako smo pretpostavljali da će se tijekom ovog tjedna izabrati novi pročelnik za financije i proračun Grada Makarske, budući je u utorak obavljen razgovor s kandidatima, očito je da se Povjerenstvo za provedbu natječaja još uvijek nije sastalo ili pak nije donijelo odluku.

Naime, novi pročelnik ili pročelnica, kako doznajemo iz Grada Makarska, još uvijek nije izabran, a nije se išlo ni na poništenje natječaja. Također ne znamo niti koliko je prijava stiglo, odnosno koliko ih je valjanih, a nismo uspjeli doznati ni tko je imenovan u Povjerenstvo. Da se ove informacije pažljivo čuvaju, vidi se i po tome što baš ništa nije procurilo iz “Bijele kuće”.

– S obzirom da postupak provođenja javnog natječaja za imenovanje pročelnika ima točno zakonski propisanu formu, dakle svoj početak
objavom natječaja i svoj završetak donošenjem rješenja, za vrijeme trajanja natječajnog postupka ne možemo davati informacije o kandidatima i pojedinim radnjama koje su obavljene kako ne bi dovodili u sumnju ravnopravnost kandidata u izbornom postupku, odgovoreno nam je iz Grada.

U našem prvom upitu iz 17.rujna zanimalo nas je koliko je prijava stiglo, kao i razlozi odlaska pročelnice Angele Kuran s ove funkcije. Naknadno smo se, u upitu 5.listopada, zanimali tko je u povjerenstvu. Sam natječaj je inače objavljen još 31.kolovoza.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -