Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKANAPOKON Dr. Maja Pandža, radiologinja iz Mostara, u Makarskoj će raditi na...

NAPOKON Dr. Maja Pandža, radiologinja iz Mostara, u Makarskoj će raditi na puno radno vrijeme

Makarska je napokon dobila radiologa na puno radno vrijeme, a riječ je, kako doznajemo, o dr. Maji Pandži iz Mostara koja je u grad pod Biokovom došla s KBC-a Rebro. Da je Makarska dobila radiologa, na svojem se Fb profilu pohvalio gradonačelnik Zoran Paunović napisavši da je doktorica zaposlena njihovim direktnim angažmanom te kako su time ispunili još jedno izborno obećanje. Međutim, nije navedeno prezime doktorice, a nismo dobili ni informaciju o tomu ostaju li i dalje na ugovorima radiolozi dr. Verica Franić i dr. Kristijan Jerković. Stoga smo se za više informacija obratili dr. Marku Rađi, ravnatelju županijskog Doma zdravlja.

Od Rađe smo doznali da je liječnica službeno na ovom radnom mjestu od petka te da je do “transfera” u dom zdravlja radila u KBC-u Rebro. Tamo je došla sa specijalizacije.

– Nekako smo došli do nje privatnim kanalima preko zajedničkih kolega, uz određene nagovore i motiviranja. Na kraju se pokazalo uspješno, kako je iz Mostara, kolegica Maja procijenila je na da joj je Makarska bolji i bliži izbor nego Zagreb. Za svaku je pohvalu to što je Grad Makarska ponudio stan doktorici, skidam im kapu, ali moram primijetiti kako nije točno da je Grad zaslužan u toj mjeri za dolazak doktorice, kazao nam je Rađa.

Tko god bio zaslužan ili zaslužniji, Makarani sada mogu odahnuti. Dobra je, naime, vijest da će liječnica biti na puno radno vrijeme, a dr. Boris Zoltner koji je umirovljen no radi na pola radnog vremena i dalje će biti na dispoziciji. Ukupno će Makarska imati 45 do 50 sati radiologa. Nadalje, dobra je vijest i da ostaju ugovori s dr. Franić i dr. Jerković, koji će nastaviti raditi ultrazvuk.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -