Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotNAKON SEDAM GODINA Obnavlja se Limena glazba Brela

NAKON SEDAM GODINA Obnavlja se Limena glazba Brela

U malim primorskim mjestima limene su glazbe oduvijek imale važnu ulogu u svim javnim događanjima. Imala su i Brela dugi niz godina svoju no ista je, nažalost, rasformirana 2012. godine zbog navodnog nedostatka interesa djece za sviranjem.

No čini se kako su se stvari na tom polju promijenile te bi u skoroj budućnosti Brela opet trebala imati svoju limenu glazbu.- Često sam dobivao upite roditelja zašto više nema limene glazbe kad bi njihova djeca željela svirati. U jednom razgovoru s Božom Škaricom, voditeljem Gradske glazbe Makarska i Big benda, rodila se ideja o formiranju podružnice Glazbene škole u Brelima kroz koju bi se ponovno oformila Limena glazba. Prije tri mjeseca krenulo se s pripremnom nastavom kako bi se vidjela zainteresiranost i ostali smo zatečeni – za pohađanje glazbene škole prijavilo se gotovo 50 učenika – kaže načelnik Općine Brela Stipe Ursić.

Ovakvim razvojem situacije iznimno je zadovoljan i ravnatelj Glazbene škole Željko Vlaho.- Neki naši nastavnici već su krenuli s radom u Brelima a od devetog mjeseca s djecom u Brelima radit će naš bivši učenik Mirando Ursić, Borna Augustinović i Mislav Norac. Ideja je staviti akcent na učenje puhačkih instrumenata kako bi, na zadovoljstvo sviju, Limena glazba Brela ponovno zaživjela, nošena mladim naraštajima – najavljuje Vlaho.
R.I.

- Oglas -