Utorak, 16 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKANAKON OSAM GODINA Udruga Šapama od srca na ulici, iz Grada poručuju...

NAKON OSAM GODINA Udruga Šapama od srca na ulici, iz Grada poručuju da će plaćati prostor ako ga udruga pronađe

Udruga Šapama od srca, kako smo već pisali, ostala je bez prostora, a rješenje se ne nazire. O tomu je više bilo riječi u posljednjoj Kronici gdje je predsjednica Leticija Babić pojasnila kako će sada ovaj dio posla koji su obavljali osam godina preuzeti komunalno redarstvo svake općine. To je po zakonu i do sada bilo tako, no udruga je tu bila za svaku napuštenu i ranjenu životinju pa su građani često zvali baš njih, a o tome svjedoči brojka od 600-tinjak mačaka i pasa kojima je udruga pružila skrb. Uz njih tu su još stotine intervencija, posredovanja, te kastriranih mačaka.

Po zakonu, kako kaže Babić, građanin po nalaslu napuštene životinje, treba kontaktirati komunalne redare koji o čitaju mikročip ako životinja ima vlasnika. Ako nema, onda pozivaju sklonište s kojim općina ili grad imaju ugovor.

– Životinje koje preuzimali trebaju nas svaki dan. Dnevno imamo bar tri sata koja izdvajamo za brigu oko životinja i održavanje higijene prostora, a ostatak dana javljamo se na dojave, pojasnila je predsjednica čiji je rad podržao svaki čelni čovjek općina odnosno Grada Makarska, no prostora i dalje nemaju.

Dogradonačelnik Dražen Nemčić je rekao da će financirati najam, pod uvjetom da udruga nađe prostor.

M. D./foto Fb

- Oglas -