Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024
NaslovnicaAKTUALNONAKON DVIJE GODINE PAUZE Zimski karneval se vraća u grad, fešta na...

NAKON DVIJE GODINE PAUZE Zimski karneval se vraća u grad, fešta na Kačiću uz Giuliana i Diktatore

Zimski karneval ove se godine napokon vraća Makarskoj, nakon dvogodišnje pauze koju je uzrokovala pandemija koronavirusa.

Prvi će se čin karnevalskog programa odigrati pred zgradom Grada u petak 27. siječnja, kada će maškare simbolično preuzeti vlast u Makarskoj, a vrhunac je u subotu 18. veljače uz veliku povorku i cjelodnevni program na Kačićevom trgu gdje će nastupiti Giuliano i Diktatori. Kao i ranijih godina, i ovaj će put svoju povorku imati i Dječje maškare koje su na rasporedu 11.veljače, a najmlađi Makarani već 2. veljače mogu besplatno posjetiti predstavu za djecu Put oko svijeta, koja će se održati u Apfel areni.

Ove se veljače ujedno puni i točno 25 godina otkako je 1997.obnovljena tradicija Zimskog karnevala u gradu, a za vjerovati je da je ovaj, tradicionalni jedan od najveselijih dana u godini, nedostajao i maškarama. Ipak, Tonči Lalić iz Turističke zajednice Makarska i jedan od dugogodišnjih organizatora karnevala, upozoraca da bi se posljedice duge pauze ipak mogle osjetiti. –  Nažalost su nesretna korona i protekle dvije godine učinile svoje, tako da dio društava više ne radi zajedno. Srećom su velike grupe i dalje na okupu, a ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se organiziraju i prijave, te sudjeluju u povorci – poručuje Lalić, koji će dodati i da će u tradicionalno Makarsku pristići i nekoliko gostujućih grupa iz okolnih gradova ali i susjedne BiH.

Kako je planirano, ovogodišnji program u cjelosti će se održat u centru grada – nakon popodnevne povorke koja kreće od 15 sati od hotela Meteor prema rivi, a službeno završava iza 17 sati, čitanjem presude i paljenjem Krnje na lomači, događanja se nastavljaju na Kačićevom trgu. Moto klub Sveti Jure pripremati će gulaš za sve sudionike karnevala i druge maškare, a od 19 sati na pozornicu izlaze Giuliano i Diktatori, koji garantiraju nekoliko sati fešte na Kačičevom trgu. Od 23 sata zabava se nastavlja po makarskim kafićima do kasno u noć.

Prijaviti se možete na brojeve TZ Makarska ili mobitele organizatora (vidljivi na plakatu) a ukoliko u subotu 18.veljače bude loše vrijeme, karneval se prebacuje na utorak 22.veljače.

MD/foto MD

 

 

- Oglas -