Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaSPORTNajvrijedniji rezultat makarskog sporta u ovoj godini: Ivan Okmažić nacionalni kadetski prvak...

Najvrijedniji rezultat makarskog sporta u ovoj godini: Ivan Okmažić nacionalni kadetski prvak u XCO

Nakon niza uspjeha od početka ove 2020.: Viceprvaka HR- Luke Okmažića u juniroskom ciklokrosu, pa nakon pauze natjecanja zbog corone do početka srpnja, Ivan Okmažić je na cestovnom Usponu i Kriteriju prošlog tjedna na Učki i u Sisku postao kadetski Viceprvak, BK „Makarska“ nastavlja sa svojim sportskim uspjesima, ovog puta s najvrijednijim.

Ove nedjelje je na Nacionalnom prvenstvu Hrvatske u olimpijskom cross country-ju (XCO), održanom u Sv.Martinu na Muri, u organizaciji najboljeg MTB kluba u 2019. -‘Mure Avanture’, naš klub je nastupio u dvije discipline među 170- tak biciklista:

-U kategoriji kadeta, najbolji cestovni kadet u 2019. Ivan Okmažić, postao je prvak Hrvatske, u konkurenciji od 20 najboljih hrvatskih vozača.

Start utrke je bio u podne te nakon 3 kruga od 4,5 km Ivan je premoćno pobjedio sa minutom i 12 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog, domaćeg vozača Matije Trstenjaka.

Pobjednički rezultat bio je 46: 24.84, za tih 11,5 km., priličito impresivno.

Matija je jučer vozio NP na pisti u Zagrebu te osvojio dva naslova u posebnim kategorijama.

-U drugom klupskom nastupu Petra Okmažić nastupila je u kategoriji U13 i zauzela vrlo dobro 5.mjesto, obzirom da je prošle godine vozila u kategoriji U11, sa rezultatom 23:03.62 za 4 km staze.

Natjecanje je održano na izuzetno lijepom terenu, pored golf terena rekreacijskog i SPA Centra Lifeclass Terme Sveti Martin, kao i besprijekornoj organizaciji domaćeg kluba – priopćili su iz BK Makarska.
M. D. /foto Predrag Trstenjak

- Oglas -