Utorak, 25 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTNAJVEĆI MALONOGOMETNI TURNIR U EUROPI Imotski domaćin prvog Coca-Cola Cup 2020., kvalifikacijski...

NAJVEĆI MALONOGOMETNI TURNIR U EUROPI Imotski domaćin prvog Coca-Cola Cup 2020., kvalifikacijski turnir igrat će se i u Makarskoj

Prvi kvalifikacijski turnir najvećeg malonogometnog turnira u Europi održat će se u subotu u Imotskom

Sportska dvorana OŠ Zmijavci u Imotskom će u subotu, 17.siječnja, s početkom u 10 sati ugostit najbolje malonogometne ekipe Imotskog i okolice. Čak 26 prijavljenih ekipa borit će se za plasman na županijski turnir Splitsko-dalmatinske županije. Kvalifikacijski turniri će se igrati još  u Splitu, Podstrani, Makarskoj, Kaštelima i Trilju. Detaljan raspored natjecanja i kontakt osobu za županiju i grad možete pronaći na: http://igremladih.hr/bs/coca-cola-cup-raspored

Prijave za Coca-Cola Cup 2020. otvorene su od 16. prosinca, a od ove sezone uvodi se i kategorija ženskog nogometa.Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 120 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji.

Coca- Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od siječnja do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od 3.000 ekipa. Svaki turnir uvijek je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na državnu završnicu u Splitu koja će se održati krajem srpnja.

Ženski nogomet

Novost u sustavu Coca-Cola Cupa je da se u novoj sezoni uvodi i kategorija ženskog nogometa, tako da će sve djevojke zaljubljene u ovaj sport moći okušati se u natjecanjima s vršnjakinjama, družiti se i boriti za nastup u Splitu.

Prijavi se i ”Budi dio igre”
Prijave su moguće do termina natjecanja u pojedinom gradu na: http://prijava.igremladih.org ili direktno kod koordinatora natjecanja. Ekipe će se moći prijavit i na sam dan natjecanja na lokaciji turnira. Prijave na turnir su besplatne i moguće su za 2 dobne kategorije u muškoj kategoriji: U-15 (2005. godište i mlađi) i U-18 (2002. godište i mlađi), te U15 u ženskoj kategoriji.  Svaka ekipa može sudjelovati maksimalno s 10 igrača i voditeljem (odrasla osoba).
Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2019. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 200.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u više od sva desetljeća osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Plazma Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook stranicama:

“Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/
i instagramu: igremladih_hr:  https://www.instagram.com/igremladih_hr/

- Oglas -