Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaNACIONALNI STOŽER: 77 novih slučajeva, ukupno 887

NACIONALNI STOŽER: 77 novih slučajeva, ukupno 887

Na redovitoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite, održanoj u 14:00 sati, iznesene su najnovije informacije vezano uz epidemiju virusa COVID-19.

Najprije se javnosti obratio ministar Beroš koji je objavio najnovije brojke: u odnosu na 24 satno razdoblje imamo brojku od 77 novooboljelih što indirektno ukazuje na djelotvornost mjera koje provodi stožer. Ukupan broj oboljelih je 887, a u zadnjih 48 sat nema preminulih.

Capak je dodatno obznanio analizu situacije u Zagrebu, prvu nakon potresa, koja jasno pokazuje blagi silazni trend novooboljelih u glavnom gradu.

Ministar MUP-a Božinović, odgovarajući na pitanja novinara, rekao je kako ide drugi val izdavanja propusnica, koje će imati nešto strože kriterije, a sutra bi ministar Malenica trebao na press konferenciji objasniti više o novom sustavu.

Samoprocjena zdravstvenog stanja i praćenje putem mobilnih uređaja još uvijek ostaje nejasna – iako se javilo više IT tvrtki koje nude takve usluge, Beroš naglašava regulatorne norme i privatnost kao prioritet.

Markotić je govorila o novim metodama liječenja koje se spominju u zadnje vrijeme u medijima kao i mogućnost skorog razvoja cijepiva, te je naglasila da ništa obećavajuće nije na vidiku. Osvrnula se i na problem stigmatizacije izlječenih , rekavši da im treba dati svu podršku, te naglasila kako je njihov povratak u društvo pozitivna stvar za sve nas.

– U ovom trenutku imamo 50 doktora, 10 stomatologa, 41 medicinsku sestru i 5 ljekarnika, te 7 administratora, unutar zdravstevnog sustava koji su pozitivni na korona virus, te 1200 djelatnika u saoizolaciji – otvoreno je rekao Capak odgovarajući na pitanje koliko je medicinskih djelatnika u samoizolaciji.

D.Antonini / Foto: Screenshoot

 

 

 

 

 

 

- Oglas -