Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNONACIONALNI STOŽER 10.SVIBNJA: Ukidaju se propusnice osim na Braču

NACIONALNI STOŽER 10.SVIBNJA: Ukidaju se propusnice osim na Braču

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je ukupan broj od 2187 oboljelih u Hrvatskoj, a tri osobe su umrle, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

“Ukupno je testirano 44886 ljudi, u zadnja 24 sata 668, od čega je 4,87 posto pozitivnih. Od jučer su preminule tri bolesnice, u bolnici u Koprivnici, bile su 1925., 1931. i 1935. godište, s kroničnim bolestima, pa je ukupni broj preminulih do sada 90”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Na respiratoru je 13 osoba, 169 je hospitaliziranih, oporavljenih je 675, oporavljenih kod kuće 1089, pa je ukupno oporavljenih 1764, odnosno 38 više u odnosu na jučer, dodao je.

Iz samoizolacije od današnjeg broja oboljelih je osam. Devet pozitivnih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, te po jedan u Brodsko-posavskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

“Na Braču je osam pozitivnih, svi su oni s blažim kliničkim simptomima, većina i bez, te osim dvije osobe nitko iz Brača nije hospitaliziran u Splitu”, rekao je Beroš.

Božinović je istaknuo kako se od sutra ukidaju propusnice, osim na Braču, no u slučaju epidemiološke procjene ta mjera se opet može aktivirati. Pored toga, uspostavlja se međugradski promet i otvaraju autobusni i željeznički kolodvori.

“Sa svim ovim odlukama ulazimo u novu fazu, reaktivira se mnogo toga. Radi se o novom normalnom, različitom od normalnog na koje smo navikli”, rekao je Božinović

D.A. / Hina

- Oglas -