Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNONACIONALNI STOŽER 08.SVIBNJA: 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom

NACIONALNI STOŽER 08.SVIBNJA: 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, najviše u Splitsko-dalmatinskoj županiji – 25, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite.

“U protekla 24 sata imamo 36 novodijagnosticiranih bolesnika, a ukupan broj dosad zaraženih je 2161 osoba”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Iz Splitsko-dalmatinske je 25 novih slučajeva, iz Osječko-baranjske pet slučajeva, iz Dubrovačko-neretvanske tri, iz Koprivničko-križevačke, Šibensko-kninske i Brodsko-posavske županije po jedan.

Beroš je rekao da su na otoku Braču otkrivena 22 oboljela, a na otoku Hvaru je samo jedan pozitivan.

“Neka nam ovaj primjer bude lekcija, opuštanja nema. Moramo i dalje biti oprezni, moramo čuvati fizičku distancu. Jedan krivi korak i ponovno smo na početku”, poručio je Beroš.

Testirano je novih 1448 osoba, a preminulih jučer nije bilo, pa je trenutan broj umrlih od koronavirusa u Hrvatskoj i dalje 86.

Na respiratoru je 13 bolesnika, hospitaliziranih je 184, što je 11 manje nego jučer. Otpuštenih bolesnika iz zdravstvenih ustanova je 651, za 21 više nego jučer, a novih 27 bolesnika oporavilo se kod kuće.

Hina / Ilustracija

- Oglas -