Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaBOŽIĆNI GRADNA OSEJAVI NIČU OBRISI BOŽIĆNOG GRADA Gradi se Božićna kućica od 200...

NA OSEJAVI NIČU OBRISI BOŽIĆNOG GRADA Gradi se Božićna kućica od 200 kvadrata

Od prije nekoliko dana na platou Osejavu počinju se ocrtavati obrisi središta budućeg Božićnog grada – velika Božićna kućica TZ Makarska,  površine 200 kvadratnih metara, koja će biti i središte događanja tijekom nadolazećeg zimskog perioda u našem gradu. Radovi, koje smo snimili dana, trebali bi biti završeni do 10.studenog, a kako nam govore iz TZ Makarska,  osnovna ideja je bila osvježiti ponudu Božićnog grada novim sadržajem, a velika kućica će omogućiti ne samo druženje na toplom, nego i nesmetano odvijanje programa, pogotovo ako se uzmu u obzir lanjski problemi s vremenskim uvjetima. – Turistička zajednica i Grad Makarska pozivaju sve zainteresirane udruge iz Makarske da sudjeluju u programu koji će se odvijati u Božićnoj kućici TZ-a.

Foto: Duje Antonini

Udruge će imati priliku prezentirati se osmišljenim programom, uz mogućnost prodaje prehrambenih i drugih autohtonih proizvoda,a svu zaradu iskoristiti kao financijsku pomoć u daljnjem radu svojih udruga – govori nam direktorica TZ Makarska Hloverka Novak Srzić, koja će dodati da su u planu i brojna druga događanja, od gastro prezentacija, karaoke večeri i koncerata na vanjskoj pozornici  pa do  drugih zabavnih događanja. Sa svojim programima će gostovati i gradovi i općine s Makarskog primorja i Zabiokovlja,  najavljena su i gastro događanja poput Christmas Wine Expo, XMAX Dani pršuta i sira a organizatori ističu da će  biti naglašen i humanitarni dio božićne priče uz poklon bonove, humanitarnu akciju Dobro je činiti dobro. – Vrijedi istaknuti i da je ovo 20.obljetnica Božićnog grada što je velika stvar s obzirom da Makarska ima jedan od najstarijih, ako ne i najstariji, Božićno grad u Hrvatskoj – dodaje Novak Srzić, a slično smo čuli i od zamjenika gradonačelnika Makarske Dražena Nemčića.
– Drago mi je da se u program vraća velika kućica u kojoj će Grad zajedno s TZ-om i udrugama osmišljavati programe. Mislim da je prošle godine nedostajao jedan natkriveni dio, ali sada vjerujem da će ovogodišnji Božićni grad biti i bolji i veći i bogatiji bego do sada – smatra Nemčić.U svakom slučaju, Makarsko kulturno ljeto je praktički tek završilo, a Božićni grad je već pred vratima.

O.F. / D.Antonini

 

- Oglas -