Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNONa natječaj za direktora TZ-a stigle dvije prijave; Lalić potvrdio ponovnu kandidaturu,...

Na natječaj za direktora TZ-a stigle dvije prijave; Lalić potvrdio ponovnu kandidaturu, drugo ime nepoznato

Na natječaj za direktora TZ-a Makarska raspisan 13.veljače javilo se, kako doznajemo, dvoje kandidata. Među dvije prijave koje su, zaključno s današnjim, posljednjim danom, pristigle na adresu TZ Makarska, jedna je Tončija Lalića, stručnog suradnika. Lalić nam je, naime, sam potvrdio svoju kandidaturu.

Iako Lalićeva prijava prošli put nije prošla budući je izabran Vedran Validžić, dugogodišnji direktor makarskog TZ-a ponovno se javio na natječaj. Ime drugog kandidata ili kandidatkinje nije poznato, a o kome se radi, znat će se na otvaranju prijava na sjednici Turističkog vijeća.

Ima li gradska vlast svojeg kandidata, nije poznato, ali svakako je znakovito da se natječaj raspisao odmah nakon odlaska Vedrana Validžića.

Uvjeti za kandidata su da ima završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, da ima najmanje šest godina radnog iskustva na poslovima koji odgovaraju stupnju stečene stručne spreme iz točke 1. ovoga stavka, ili najmanje dvije godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu, kao i znanje jednog stranog jezika te znanje rada na osobnom računalu.

Pored dokaza o ispunjavanju svih navedenih uvjeta, kandidat prilikom prijave na javni natječaj prilaže i svoj prijedlog četverogodišnjeg programa rada turističke zajednice, izrađen na temelju strateških dokumenata koji se odnose na područje na kojem djeluje turistička zajednica.

Direktor se bira na četiri godine.

Nakon iskustva s nestranačkim Validžićem kojega su gradski čelnici očito krivo procijenili, nameće se pitanje je li gradonačelnik prvog čovjeka ili prvu damu TZ-a ovog puta krenuo tražiti među stranačkim redovima.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -