Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKANa križanju s Kotiškom magistrala će kod HEP-a i dalje imati pješačku...

Na križanju s Kotiškom magistrala će kod HEP-a i dalje imati pješačku vezu s Dugišem

Aktualna izgradnja križanja Kotiške i magistrale, a koja bi u potpunosti trebala biti završena do 15. srpnja, trenutno je u velikom fokusu javnosti prije svega zbog činjenice da su se radovi značajno otegli te da postoji opravdana bojazan od prometnog kolapsa s većim priljevom turista. Međutim, građanima koji žive u blizini važno je znati i da će dalje ostati pješačka veza s Ulicom oca Petra Perice koja je dvadesetak godina postojala u vidu stepenica, a srušena je u prvoj fazi projekta. Osim ovih stepenice između magistrale i Dugiša nema bliže pješačke veze prije križanja sa Zrinsko-frankopanskom, koja je par stotina metara istočno, pa je razumljivo da to zanima stanare.

Na redakcijski mail čitatelj iz Dubrovačke ulice je, naime, poslao molbu da provjerimo s investitorom hoće li se i nakon završetka projekta zadržati direktna pješačka veza, stepenice ili rampa s Ulicom oca Petra Perice. Iz Hrvatskih cesta nam je odmah odgovoreno kako će se ponovno napraviti skale.

– Zbog osiguranja nesmetanog pješačkog koridora te sukladno projektu, izgradit će se nove stepenice uz potporni zid iznad Ulice Petra Perice. U privitku dostavljamo snip iz projekta na kojem se jasno vide iste, navodi se u odgovoru Hrvatskih cesta.



Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -