Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaMUP: U Hrvatsku danas ušlo 30 posto više stranih državljana, najviše Slovenaca

MUP: U Hrvatsku danas ušlo 30 posto više stranih državljana, najviše Slovenaca

Na početku prvog produljenog vikenda nakon relaksacije epidemioloških mjera, u Hrvatsku je u četvrtak do 13 sati, odnosno u posljednja 24 sata, ušlo 104.782 osobe, od kojih je 55.319 hrvatskih državljana i 49.463 stranih, najviše Slovenaca što je 30 posto više nego prethodnog dana.Od ukupnog broja stranih državljana, najviše dolazaka imaju državljani Slovenije 16.668, zatim Austrije 9488 te Njemačke sa ukupnim brojem od 8239.

Dan ranije, u srijedu, 10. lipnja, u Hrvatsku je ušlo 80.808 putnika od kojih je 44.158 hrvatskih državljana i 36.650 stranih, stoji u priopćenju MUP-a.

Iz MUP-a su izvijestili da je na početku prvog produljenog vikenda nakon relaksacije epidemioloških mjera, putem sustava “Enter Croatia” do sada je zaprimljeno 112.023 prijava za 235.035 osoba koje su, uz ispunjavanje propisanih uvjeta, već ušle ili najavile ulazak u Republiku Hrvatsku.

Uz sve ostale strane državljane, iz MUP-a podsjećaju i državljane Češke Republike, Mađarske, Republike Austrije, Republike Estonije, Republike Latvije, Republike Litve, Republike Poljske, Republike Slovenije, Savezne Republike Njemačke i Slovačke Republike, koji ne moraju dokazivati razlog ulaska u Republiku Hrvatsku, da iskoriste mogućnost najave na “Enter Croatia” kako bi izbjegli duža čekanja na granici i kako bi granična kontrola trajala što kraće.

Vozače koji su ušli u Hrvatsku podsjećaju na odgovornu vožnju i pridržavanje prometnih propisa te na praćenje putnih obavijesti i stanja na cestama preko mobilne aplikacije Hrvatskog autokluba.

“Ostanimo odgovorni i gosti i odgovorni domaćini”, poručili su iz MUP-a u priopćenju.

Hina / screenshot Youtube

 

- Oglas -